Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Stabilak a fontosabb árvízi védvonalak Budapest alatt
Orbán Viktor a tassi zsilipet, Bátát, Kisapostagot, a dunaföldvári híd környékét és Baját sorolta a veszélypontok közé
Orbán Viktor tájékoztatása szerint stabilak a fő árvízi védvonalak Budapest alatt. A miniszterelnök 2013. június 10-i reggeli sajtótájékoztatóján a tassi zsilipet, Bátát, Kisapostagot, Baját és a dunaföldvári híd környékét sorolta a fővárostól délre eső dunai veszélypontok közé. A mai nap a súlypontáthelyezésé: a főváros is túl van a Duna tetőzésén, ezért a fő erőket mostantól a Budapest alatti Duna-szakaszra kell összpontosítani - mondta a kormányfő Budapesten, a Római-parton.

A fővárostól délre hosszú folyószakaszon kell védekezni, ezért az erők ésszerű beosztása a kulcskérdés - hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy Bajánál 13-án várható a Duna tetőzése. Megjegyezte: 12-étől szélviharok várhatók, ami megnehezítheti a védekezést.

A délre eső veszélyeztetettebb pontokkal kapcsolatban kifejtette: a tassi zsilipnél sikeres a védekezés, Bátára és Bajára 10-én reggel kétszáz-kétszáz katonát vezényeltek, Kisapostagon egy utcát fenyeget elöntés, azt kell megvédeni, és erősebben kell figyelni a dunaföldvári híd környékére is.

A déli dunai területek megvédése is óriási feladat, és továbbra is az a parancs van érvényben, hogy „gátat nem adunk fel" - hívta fel a figyelmet a miniszterelnök, aki ezért ugyanolyan elszántságot, szervezettséget és összefogást kért, mint amilyen az elmúlt napokban tapasztalható volt. Ma már 86 magyarországi helyen zajlik védekezés a Duna mentén - ismertette.

Összegzése szerint a főváros feletti folyószakaszokon a kitelepített Győrújfalut megvédték - ahová előreláthatólag kedden megkezdődhet a visszaköltözés -, Pilismaróton is áll a gát, és Nagymarost, Dunabogdányt, valamint - bár keletkezett jelentősebb vízátfolyás, de - a szigetmonostori üdülőövezetet is sikerült megvédeni. A fővárosban, ahol szintén megkezdődött az apadás, négy veszélypontra kell figyelni: a Római-partra, a Margit hídra, a Margitszigetre és a Dagály környékére.

„A Budapest feletti szakaszon azt mondhatjuk, hogy a vízügyi veszélyhelyzet 12-ére fog megszűnni. (...) A jogi veszélyhelyzetet azonban meg kell hosszabbítanunk, mert az apadó árhullám is okozhat nehézséget" - jelentette ki Orbán Viktor.

Szólt arról is, hogy az árvízzel kapcsolatos rémhírterjesztés megszűnt, és csak egy-egy kisebb súlyú bűncselekmény fordult elő.

Orbán Viktor végül arról tájékoztatott, hogy felvették a kapcsolatot a szerb kormánnyal, hogy a határ menti vízügyi, árvízvédelmi együttműködést magasabb szintre emeljék.

A sajtótájékoztatón Tarlós István főpolgármester elmondta: Budapesten vasárnap este 891 centiméterrel tetőzött a Duna, a folyó már apad, jelenleg 888-889 centiméter a víz szintje. Katasztrófahelyzet sehol nincs, a két nap óta a legérzékenyebb területnek tűnő Margit híd és Batthyány tér környékén sincs probléma, a HÉV-alagútban sem következett be aggasztó esemény - hangsúlyozta. Tájékoztatása szerint a Római-parton is normalizált a helyzet, és bár a Margitsziget keleti partjánál van egy erősebb csorgás, az is kezelhető.

Tarlós István a nem budapestieket arra kérte, a napokban lehetőleg ne autóval jöjjenek a fővárosba, az itt élőket pedig a közösségi közlekedés használatára biztatta a sok elterelés miatt.

Forrás: kormany.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu