Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. december 4.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Felügyeleti díjat fizethetnek egyes szórakozóhelyek
Az önkormányzatok csak az éjszakai nyitva tartás okozta, lakosságot zavaró tünetek megoldására fordíthatnák a többletforrást

Augusztus 1-től naponként és vendégenként 20 forint felügyeleti díjat kérhetnek az önkormányzatok a „világörökségi területen működő, szeszes italt kimérő, árusító kereskedelmi, illetve vendéglátó üzletektől" - ez derül ki Rogán Antal V. kerületi polgármester 2013. június 7-én benyújtott törvénymódosító javaslatából.


A felügyeleti díj alapja vendéglátó üzletek esetén a működési engedélyben vagy igazolásban meghatározott befogadóképesség, egyéb üzletek esetében az alapterület alapján számított 3 négyzetméterenként egy fő. A felügyeleti díjat negyedévente, az azt követő hónap 15-éig kell megfizetni az illetékes önkormányzat erre a célra létrehozott számlájára.

A kereskedelemről szóló törvény módosítása lehetőséget biztosítana az önkormányzatoknak arra, hogy „többletforráshoz jussanak, amelyet kizárólag a lakosságot zavaró tünetek megoldására fordíthatnak" - írja Rogán Antal a javaslat indoklásában.

A települési önkormányzatok képviselő-testületei a világörökségi területen működő, éjszaka (24 óra és 6 óra között) nyitva tartó, szeszes italt kimérő, árusító kereskedelmi, illetve vendéglátó üzleteket rendeletben felügyeleti díj fizetésére kötelezhetnék, „amely az éjszakai nyitva tartás miatt a közbiztonság, illetve a köztisztaság fenntartásával összefüggésben felmerülő többletfeladatokhoz igazodó mértékű". A javaslat szerint a felügyeleti díjat az önkormányzat az éjszakai nyitva tartással összefüggő közbiztonsági vagy köztisztasági feladatok ellátására fordítja.

A javaslat kimondja: az érintett üzletek 24 és 6 óra közötti nyitva tartásához a jegyzőnek a rendőrség szakhatósági hozzájárulásának figyelembevételével kiadott engedélye szükséges, amelynek kiadása előtt a rendőrség vizsgálja a vendéglátó üzlet 24 és 6 óra közötti nyitva tartásának „a közbiztonságra gyakorolt hatását, a személy- és vagyonbiztonsággal kapcsolatos szakkérdéseket, továbbá az üzlet működésével összefüggésben elkövetett jogellenes cselekmények megismétlődésének veszélyét".

Az engedélyt a rendőrség hivatalból évente felülvizsgálja, illetve lakossági bejelentés alapján is bármikor felülvizsgálhatják.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu