Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Programokkal az önkéntesség népszerűsítéséért
Pályázat az Önkéntesek Hete rendezvényeinek támogatására

Az Európai Tanács határozata alapján 2011 az Önkéntesség Európai Éve, s 2011 első félévében hazánk látja el az EU Tanácsának soros elnöki feladatait, így ez időszakban kiemelt szerepet kap az önkéntesség. Az Önkéntesség Európai Éve lehetőséget biztosít az Önkéntesek Hete ismételt megrendezésére, ehhez anyagi támogatást az elnökségi költségvetés biztosít. Az Önkéntesek Hete keretében megvalósuló önkéntes programok támogatását szolgálja az Önkéntes Központ Alapítványa pályázata.


A pályázat konkrét célja a 2011. június 4-12. közötti Önkéntesek Hete keretében megvalósuló önkéntes programok támogatása, általános célja pedig ezen a rendezvénysorozaton keresztül is az önkéntesség népszerűsítése, a folyamatos önkéntes tevékenység bemutatása szélesebb nyilvánosság előtt, illetve az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése.

A felhívás keretében az alábbi témák mentén lehet benyújtani a pályázatokat:

 • Környezet- és természetvédelem: olyan projektek támogatása, amelyek keretében a természeti környezet gondozásával és rehabilitációjával kapcsolatos, vagy természeti területen található építmények felújítási feladatai kerülnek megvalósításra. E kategória részét képezheti a lakókörnyezetben végzett parlagfű irtás, vagy állatvédelemmel összefüggésben végzett feladatok.

 • Közintézmények, civil szervezetek által fenntartott épületek és azok környezetének rekonstrukciója: olyan projektek támogatása, amelyben óvodák, iskolák, szociális otthonok, gyermekotthonok és egyéb intézmények külső vagy belső felújítása valósul meg, illetve a hozzá tartozó kert és az abban található játékok vagy kerti bútorok kerülnek felújításra.

 • Település-, városgondozás: olyan projektek támogatása, amelyben közterületek rendbetétele, parkok gondozása, játszóterek felújítása valósul meg.

 • Egyéb csoportos rendezvények: olyan projektek támogatása, melyek tematikailag nem férnek be az első három kategóriába, de a pályázati célnak megfelelően önkéntesek bevonásával megvalósuló egyszeri események.

Rendelkezésre álló keretösszeg: A nyertes pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 27 millió forint. A pályázat forrását a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium biztosítja a soros EU elnökség költségvetéséből.

Az igényelhető támogatás összege és mértéke: Egy pályázaton legfeljebb 450 ezer forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A támogatás mértéke 100 százalék, azaz önrészt nem kötelező biztosítani, azonban előnyben részesülnek az elbírálás során azok a pályázatok, amelyekbe a pályázó más forrásokat (önrész, más támogatótól származó forrás) is be tud vonni a cél megvalósításának érdekében. A támogatást előre, utólagos elszámolási kötelezettség mellett (előfinanszírozás) fizeti ki a pályáztató.

Pályázatot nyújthatnak be:

 • társadalmi szervezetek (kivéve pártok, szakszervezetek és biztosító egyesületek)
 • alapítványok
 • non-profit gazdasági társaságok
 • állami és önkormányzati fenntartású közintézmények
 • magyarországi székhelyű egyházi jogi személy a közcélú és a működésével összefüggő tevékenysége körében
 • helyi önkormányzat, a helyi önkormányzatok társulása és a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulása az általa biztosított közszolgáltatások és katasztrófavédelmi feladatai körében
 • kisebbségi önkormányzat a jogszabályban meghatározott közfeladatai körében

Támogatott tevékenységek: A pályázati támogatás kizárólag a 2011. június 4-12. közötti időszakban (az Önkéntesek Hete programsorozat keretében) megvalósuló, az I. pontban leírt pályázati témaköröknek megfelelő projekt megvalósítására fordítható. A költségeknek közvetlenül kapcsolódniuk kell a projekt céljaihoz, a pályázatban leírt tevékenységek megvalósítását kell szolgálniuk.

A pályázatok benyújtásának módja, helye, határideje: A pályázatokat kizárólag a kiadott adatlapon, papír alapon kell benyújtani egy eredeti és három másolati példányban 2011. május 9-ig (postára adás határideje, amelyet a borítékon szereplő dátum igazol) az címére: 1053 Budapest, Múzeum krt. 23-25. IV./17. Egy pályázó egy témakörben csak egy pályázatot nyújthat be! A borítékon jól láthatóan fel kell tüntetni az „Önkéntesek Hete pályázat" elnevezést.

További információ: onkentesekhete@onkentesek.hu

A pályázati felhívás teljes szövege: http://www.onkentes.hu/sites/default/files/attachment/[uid]/Onkentese_Hete_palyazati_felhivas.pdf

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu