Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. december 4.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem lesz áramszünet az árvíz idején a fővárosban
Pesti Imre: a legrosszabb forgatókönyv bekövetkeztekor sincsenek veszélyben a közszolgáltatások

A fővárosi önkormányzati, illetve az állami tulajdonú közműszolgáltatók is felkészültek a Duna magas vízállására, jelenleg az látszik, hogy a legrosszabb forgatókönyv bekövetkeztekor sincs veszélyben a szolgáltatás - mondta Pesti Imre, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke 2013. június 7-én, Budapesten, a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.


Pesti Imre kormánymegbízott azt is közölte, hogy a veszélyeztetett területen álló trafóházakat vagy megvédik, vagy lekapcsolják, de lehetőség van arra, hogy ezek a területek más úton áramhoz jussanak. Ha a hullámtérben szükség lesz kitelepítésre, ott csökkenteni fogják az áramszolgáltatást - tette hozzá.

A fővárost ellátó ivóvízkutakat 9-9,1 méteres vízmagasságra tervezték - jelentette be, egyúttal hangsúlyozta, hogy folyamatosan ellenőrzik a védműveket és a vízminőséget. A pillanatnyi állapot szerint garantálni tudják a főváros lakosságának a kielégítő minőségű ivóvizet - mondta.

Pesti Imre kiemelte, a gázművek is megtették a szükséges intézkedéseket, az aknában található nyomásszabályozókat vagy leszerelték vagy megfelelő módon megvédik. 

A hulladékszállítás folyamatosan zajlik, ahol pedig erre nincs lehetőség a lezárt utak miatt, ott az elmúlt napokban már mindent megtettek annak érdekében, hogy elvigyék a szemetet - közölte.

A csatornázási művek jelezte, hogy a csepeli szennyvíztisztító telep védfala tízméteres vízmagasságig óv, a működőképességet pedig kilenc méterig képesek fenntartani - mondta. Megerősítette azt a korábbi információt, hogy a szombat reggeli üzemkezdettől a Batthyány téren nem áll majd meg a metró.

Egy kérdésre válaszolva közölte: felkészültek a kitelepítésekre, de egyelőre olyan jó állapotban vannak a védművek, hogy a pillanatnyi állás szerint erre valószínűleg nem lesz szükség. Hozzátette, az ártérben élők közül közel 250 embernek máshol kellett lakhelyet találnia, de senkit nem kellett erőszakkal a lakásának elhagyására kényszeríteni.

Budapesten hétfő hajnalban 885 centiméteren (plusz-mínusz 20 centiméter) tetőzhet a folyó. Az eddigi 860 centiméteres rekordot 2006-ban mérték. 

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu