Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A kormány várja az árvízkárosultak kárbejelentéseit
Hazánk jogosult arra, hogy forrásokat hívjon le az EU szolidaritási alapjából a helyreállítási munkálatok költségeire
A kormány várja a dunai árvíz miatt kárt szenvedő magánszemélyek és vállalkozók jelentkezését a Belügyminisztérium által létrehozott euszacivil@bm.gov.hu címen - közölte a kormányszóvivő 2013. június 6-i budapesti sajtótájékoztatóján. Giró-Szász András elmondta: Magyarország európai uniós tagállamként jogosult arra, hogy forrásokat hívjon le az EU szolidaritási alapjából a károk utólagos felszámolására, a helyreállítási munkálatok költségeinek fedezésére.

A kormány ezért várja azok jelentkezését, akik kárt szenvednek el az árvíz miatt, ugyanis a kárigény összesítésébe az állam, az önkormányzatok, a vállalatok és a magánszemélyek által elszenvedett kár egyaránt beletartozik. A BM által létrehozott e-mail cím július 8-ig működik.

Kárbejelentés: euszacivil@bm.gov.hu

A kormányszóvivő megjegyezte, a Közép-Európát sújtó árvizek miatt Németország, Csehország és Ausztria is pályázik kárenyhítésre az uniós szolidaritási alapból.

Az aktuális árvízi helyzetről szólva Giró-Szász András úgy tájékoztatott, hogy jelenleg csaknem kilencezren dolgoznak a gátakon, továbbá háromezer önkéntes is segít a védekezésben. Mellettük további több mint tizenhatezer ember van tartalékban a honvédség, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a polgárőrség állományában. Jelenleg 760 kilométeren van árvízi készültség az országban. Az Országos Műszaki Irányító Törzs 16 helyen hozott létre homokzsáktöltő telepeket.

A legfrissebb adatok szerint Nagybajcsnál 826 centiméter, a komáromi térségben 721, Esztergomnál 667, Nagymarosnál 592, Budapestnél pedig 727 centiméter jelenleg a vízállás. Ez azt jelenti, hogy lényegében mindenhol 10-15 centiméter közötti emelkedés tapasztalható az előző jelentéshez képest, és minden területre elmondható, hogy a prognosztizált tetőzési szint 20-30 centiméterrel meghaladja az eddigi legmagasabb vízszintet - tette hozzá a szóvivő, hangsúlyozva: „nagyon régen nem látott árhullámról" van szó.

Forrás: kormany.hu - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu