Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. december 4.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Módosítani kell a helyi iparűzési adó-rendeleteket
Ha életbe lép a fuvarozók és az állam megállapodása, az adóból levonható lesz az útdíjbefizetések 7,5 százaléka

Az önkormányzatok többségének módosítania kell a helyi iparűzési adóról szóló rendeletét, ha életbe lép a fuvarozók és az állam kompenzációról szóló megállapodása, amely szerint a vállalkozók évi 10-15 milliárd forintot visszakaphatnak az útdíjból úgy, hogy a helyi iparűzési adóból levonhatják az útdíjbefizetések 7,5 százalékát - írja a Napi Gazdaság.


A települések közül e kompenzáció legnagyobb vesztese Budapest és környéke, Győr és Veresegyház lehet - mondta a lapnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöke. A várt veszteség nem a hipa-bevétellel arányos, azon települések veszíthetik a legtöbbet, ahol több fuvarozó székhelye található. 

Az önkormányzatok vélhetően júliusban kényszerülnek a helyi iparűzési adóhoz kapcsolódó jogszabályok módosítására az elnök szerint. A kisebb fuvarozók évi 500 ezer és 1 millió forint közötti útdíjköltséggel kalkulálnak, így még ha kisebb településekre is vannak bejelentve, az érintett önkormányzat legfeljebb 100 ezer forint alatti összegtől esik el cégenként.

Egy három autóval rendelkező vállalkozás 2 millió forintos útdíjjal és 160 ezer forintos leírással számolhat, ami szintén nem nagy veszteség, ám egy több száz járműből álló flottával rendelkező cég már 100 millió forint útdíjjal számolhat, a leírható összeg pedig így megközelítheti a tízmillió forintot, ami érzékenyen érintheti a székhelyül megjelölt települést - írja a lap.

Az önkormányzatokat érintő másik tétel a gépjárműadó, amelyből 100 kilogrammonkénti 350 forintot juttatnának vissza a fuvarozóknak. A TÖOSZ a veszteség mérséklése érdekében azt javasolja, hogy az összeget ne a beszedett közteherből az önkormányzatokat megillető 40 százalékból, hanem az állami kasszába kerülő részből vonják le.

Forrás: Napi Gazdaság - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu