Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Beregszász ismét magyar polgármestert választott
Babják Zoltán a szavazatok ötvenöt százalékát szerezte meg

Újra magyar polgármestere van Beregszásznak: a 2013. június 2-i időközi polgármester-választáson a mintegy 50 százalékos részvétel mellett rendben lezajlott választáson az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) és a vele szövetséges kormányzó Régiók Pártja (PR) által indított Babják Zoltán az előzetes adatok szerint 5547 szavazatott kapott.


Második helyen Olga Bizilja, a Kárpátalján befolyásos Egységes Centrum (JC) párt jelöltje végzett a voksok 23 százalékának megszerzésével. A harmadik helyezett Orosz Géza, akit a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) indított a polgármester-választáson, a szavazatok 11 százalékát kapta.

A kárpátaljai magyarság kulturális és oktatási központjának számító Beregszászon azért tartottak előrehozott polgármester-választást, mert a tavaly őszi ukrán parlamenti választásokon mandátumot szerzett Gajdos István korábbi polgármesternek - az ukrán törvényeknek megfelelően - le kellett mondania tisztségéről. A voksoláson a mintegy 20 ezer szavazásra jogosult beregszászi lakos tíz - köztük három magyar nemzetiségű - jelöltre szavazhatott.

Városvezetői céljairól Babják Zoltán, aki mostanáig Beregszász első polgármester-helyettesi tisztségét töltötte be, az MTI érdeklődésére elmondta: június 3-tól nem kezdődik új korszak a településen, egy megfelelően felkészült csapat folytatja majd az eddigi munkát oly módon, hogy annak a legkézzelfoghatóbb eredményei legyenek.

Legfőbb céljaként a város idei költségvetése által nyújtott lehetőségek lehető legracionálisabb kihasználását jelölte meg, ami - mint fogalmazott - a helyzet stabilizálását, a közműszolgáltatások megfelelő biztosítását jelenti. Kifejtette: a polgármesteri mandátum idejéből fennmaradó mintegy két és fél év alatt igyekszik a legteljesebb mértékben magvalósítani választási programját.

Babják Zoltán a választási programjában a többi között célul tűzte ki, hogy közelebb hozza egymáshoz azokat az embereket, akik fontos szerepet játszanak Beregszász társadalmi, kulturális és gazdasági életében. Kiemelt jelentőségűnek nevezte olyan feltételek megteremtését, amelyek közepette mind a magyarok, mind az ukránok otthonosan érezhetik magukat a városban.

Beregszász új polgármestere jelöltsége idején hangsúlyozta: megválasztása esetén nem fogja megengedni semmilyen szélsőségnek, hogy nemzetiségek közötti uszítást folytasson a városban.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu