Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Százmillió forint keretösszegű pályázat tájházaknak
„Vidékjáró” címmel indított tematikus programsorozatot a FATOSZ

Ettől az évtől csaknem 100 millió forintos keretösszegben tájházak is pályázhatnak a közgyűjteményi fejlesztési program keretében. - jelentette be Halász János azon a 2013. május 29-én tartott sajtótájékoztatón, amelyen a civil szervezetek és stratégiai partnereik összefogásával megvalósuló Vidékjáró programsorozat ismertették.


A Vidékjáró-sorozat a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) kezdeményezésére 16 civil szervezet és hat stratégiai partner összefogásában indult útjára. A decemberig tartó tematikus napokat mindig egy központi helyszínen rendezik, ehhez csatlakoznak országszerte az adott témában érintett települések, vendéglátók, gazdálkodók, kézművesek és együttesek - jelentette be Csizmadia László, a FATOSZ elnöke.

Az eseményen V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár rámutatott, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium névválasztása is jelzi: a tárca a vidék egészét kívánja képviselni. A vidék egy komoly értéket képviselő társadalmi és kulturális tér, amelynek fejlesztése elengedhetetlen. Ezt célozta egyebek mellett a minisztérium támogatásával már 330 helyen működő új típusú művelődési intézmény, az integrált közösségi és szolgáltató tér is. Kiemelte: hisz abban, hogy a magyar vidék mára egyet jelent a jobb életminőséggel, a jó környezettel, a kulturális örökség védelmével és a hagyományok megélésével.

Halász János kultúráért felelős államtitkár rámutatott, hogy ezek a közösségi terek nemcsak a vidéki kisvárosokban, falvakban élő közösségek működéséhez nyújtanak segítséget, hanem azok a csoportok is bekapcsolódhatnak a települési együttműködésekbe, amelyeknek erre korábban nem volt lehetőségük.

A kisközösségek támogatását a szaktárca a Nemzeti Művelődési Intézet újraszervezésével egy olyan hálózat kialakításával szeretné elérni, amely minden megyében szakmai közösségi segítséget nyújt a kistelepüléseken működő közösségeknek. Az államtitkár a kultúra és a falusi turizmus kapcsolatának fontos pilléreként kiemelte a tájházak szerepét is, ennek kapcsán bejelentette, hogy ettől az évtől a tájházak is pályázhatnak fejlesztésekre a csaknem 100 millió forintos közgyűjteményi fejlesztési program keretében.

A programokat korszerű, könnyen kezelhető és tetszés szerint alakítható felületen a sorozat honlapja fogja össze (http://www.videkjaro.hu/), amelyen bárki érdeklődési körének megfelelően válogathatja ki a számára legérdekesebbeket. Lehetőség van többek között a programokat helyszín és időpont szerint kigyűjteni, saját eseménynaptárt készíteni, valamint a kisebb vendégházak, fogadók, szálláshelyek versenypiaci helyzetét segítve mód van arra, hogy a vendégek online fizethessenek ki bizonyos szolgáltatásokat SZÉP-kártyájukkal.

Forrás: VM - EMMI - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu