Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Alkotmányozás után Szociális Konzultáció
Tíz kérdés: a védett kortól a képzések állami támogatásáig

„Az új Alkotmány elfogadása után Szociális Konzultációt indít a Kormány" - ismertette május 2-án Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, hogy a mindennapi élet legfontosabb kérdéseiről, a szociális ügyekről is kikérjék az emberek véleményét. Rámutatott: „célunk, hogy közösen találjunk választ. Döntést ugyan az Országgyűlés fog hozni, a felelősség is őt terheli, de szükség van az emberek bölcsességére is ahhoz, hogy a legmegfelelőbb döntések szülessenek meg".


A kérdőív többek között kitér a nyugdíj előtti „védett kor" bevezetésére, a közműcégek extraprofitjának korlátozására és a gyógyszergyárak lobbijának megtörésére - sorolta Szijjártó Péter. „Megkérdezzük az embereket, mit gondolnak a nehéz helyzetbe került deviza alapú hitelesek állami megsegítéséről, illetve arról, hogy a szociális segélyt pénzbeni juttatás, vagy alapvető szükségleti cikkek (például élelmiszerek) formájában kapják-e meg a rászorulók."

A kérdőívet jövő héten kezdik kiküldeni, azt minden 16 évét betöltött állampolgár megkapja. Leszállítottuk a korhatárt, hiszen a szóban forgó ügyekről a 16-17 évesek is gondolkodnak, a meghozott döntések pedig rájuk is hatással lesznek - emelte ki Szijjártó Péter.

Mint a kormany.hu tudósításából kiderül, több mint 8 millió kérdőívet küldenek ki, az elsőket már jövő hét közepén megkapják a címzettek. A visszaküldésre június 15-ig van lehetőség, a kiértékelés június végéig megtörténik. A szociális konzultáció költségei nem haladják meg az alkotmányozó konzultáció költségeit, a 800 millió forintot.

A Szociális Konzultáció kérdőíve itt olvasható, illetve tölthető le: http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/elkezdodik-a-szocialis-konzultacio

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu