Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Négymilliárd forint többletforrás jut falumegújításra
A beérkezett mintegy 2400 LEADER-pályázat 77 százaléka megfelelt a kiírás követelményeinek

Négymilliárd forint többletforrást biztosít a vidékfejlesztési tárca a LEADER helyi vidékfejlesztési akciócsoportoknak a falumegújítási, -fejlesztési, valamint a vidéki örökség megőrzését szolgáló pályázatok finanszírozásra - közölte V. Németh Zsolt, a szaktárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára 2013. május 27-én, Budapesten, sajtótájékoztatón.


V. Németh Zsolt elmondta: a falumegújításra és a vidéki örökség megőrzésére fordítható összegre 88 vidékfejlesztési akciócsoport területéről lehetett pályázatokat benyújtani tavaly ősszel. A beérkezett mintegy 2400 pályázat 77 százaléka megfelelt a kiírás követelményeinek.

Azért, hogy a jó pályázatokat mindenütt finanszírozni lehessen, a tárca többletforrást biztosított 38 LEADER helyi akciócsoport számára, így összesen 23 milliárd forint használható fel a pályázatok támogatására - tette hozzá az államtitkár.

Emlékeztetett: a többletforrások felhasználásával a LEADER helyi akciócsoportok lehetőséget teremthetnek a települési önkormányzatok, az egyházak és a civil szervezetek számára, hogy valamennyi olyan elképzelésüket megvalósítsák, amelyet tervbe vettek. Így az államtitkár szerint megújulhatnak az országos és helyi védettséget élvező műemlékek, de forrás juthat olyan középületek felújítására, amelyek fontosak a helyi közösségek számára. Emellett épülhetnek például kalandparkok, játszóterek, sportpályák, de piacok is, amelyek a helyi közösségeket szolgálják majd.

Az államtitkár az MTI kérdésére elmondta: a pályázatok támogatása 100 százalékos intenzitású, azaz önerő nem szükséges a pályázati pénzek felhasználásához. Hozzátette azonban, hogy az önkormányzatoknak az áfát biztosítaniuk kell. Egy-egy pályázó minimum egy-, maximum 50 millió forintra pályázhatott. Ettől azonban a helyi viszonyoknak megfelelően a LEADER helyi akciócsoportok eltérő finanszírozási mértékeket is alkalmazhattak - tette hozzá V. Németh Zsolt.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu