Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Angyalföld polgárai ragaszkodnak a Margitszigethez
Akár népszavazást is kezdeményeznének a közkedvelt turisztikai célpontnak számító terület sorsáról a XIII. kerület lakói

A XIII. kerületi polgárok a Facebookon lendültek akcióba, azt mondják, ha a Navracsics Tibor által benyújtott, a Margitszigetet közvetlenül a fővárosi önkormányzat irányítása alá rendelő törvényjavaslatot elfogadja a parlament, népszavazást kezdeményeznek a terület sorsáról - írja az Origo.


Május közepén nyújtotta be Navracsics Tibor azt a törvényjavaslatot, mely a Margitszigetet a turisztikailag kiemelt terület hatékonyabb hasznosítása érdekében a fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alá rendelné. A miniszterelnök-helyettes szerint azért szükséges ez az intézkedés, mert a - jelenleg a XIII. kerülethez tartozó - sziget fejlesztése „túlmutat egy kerületi önkormányzat stratégiai tervezésében rejlő lehetőségeken". Arról azonban nincs szó, hogy a fideszes vezetésű kerületek stratégiai tervezésében rejlő lehetőségeken miért nem mutat túl például a Vár, a bazilika környéke vagy a zsidónegyed fejlesztése.

A szocialista vezetésű XIII. kerület lakosai tiltakozó akcióba kezdtek, jelenleg a Facebookon népszerűsítik tervüket, mely szerint, ha a parlament elfogadja a miniszterelnök-helyettes törvényjavaslatát, a XIII. kerületiek másnap népszavazást kezdeményeznek. Közleményükben azt írják, „elfogadhatatlan, hogy a fővárosi önkormányzat a kormány aktív közreműködésével elveszi a Margitsziget kezelésének jogát, elvonva ezzel több mint 100 millió forintnyi adóbevételt a kerület lakóitól".

Tény, hogy a XIII. kerület működése szempontjából igen jelentősek a Margitszigetről származó adóbevételek, a sziget a kerület turisztikailag legjelentősebb része.

Navracsics törvényjavaslata a parlament honlapja szerint jelenleg a részletes vitára bocsátása vár, ha pedig az Országgyűlés magszavazza a tervezetet, az már június végén hatályba is lépne.

Forrás: Origo

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu