Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Lezajlott a Fidesz átfogó személyzeti sakkjátszmája
Számos közismert kerületi és nagyvárosi polgármester-képviselő hátralép az országos politikától

Orbán Viktor volt kabinetfőnöke nagykövet lesz, a három éve egyéniben nyerő budapesti polgármesterek sora nem indul jövőre a választásokon. A Fidesz történetének legnagyobb személyzeti sakkjátszmáját folytatta le az elmúlt időben - derül ki a 2013. május 23-án megjelent Heti Válaszból.


Dorkota Lajos Fejér-megyei Fidesz-politikus a Magyar Energiahivatal elnökeként folytathatja, a szécsényi körzetet képviselő Nagy Andor - az első Fidesz-kormány idején Orbán Viktor kabinetfőnöke - pedig hamarosan hazánk tel-avivi nagykövete lesz. Két példa a fideszes politikusok karrierpályájára, ami a parlament létszámának radikális csökkentése és a szigorú összeférhetetlenségi szabályok bevezetése miatt vált érdekessé. 2014-től ugyanis nem lehet majd képviselő például polgármester, alpolgármester, megyei közgyűlés elnöke, budapesti főpolgármester vagy főpolgármester-helyettes, de megyei kormánymegbízott és járási kormányhivatal-vezető sem.

A Fidesz- és KDNP-frakciók jelenleg 262 fős csapata pedig bőven meghaladja a majdani parlament 199 fős létszámát. Ezért az összesen 91 kormánypárti polgármesternek és megyei közgyűlési elnöknek választania kellett a két pozíció között. Sokaknak persze a döntés nem adatott meg: a jellemzően megyei listákról bekerült kistelepülési polgármestereknek szinte esélytelenül indultak a duplájára nőtt választókerületekért zajló tülekedésben.

Érdekes fejlemény, hogy a megyei jogú városok polgármesterei javarészt eggyel hátrébb lépnek: az országos politikai karriert választó Kósa Lajos inkább kivétel. Jóllehet, négy éve mindannyian megnyerték körzetüket, most többek között a győri Borkai Zsolt, az egri Habis László, a salgótarjáni Székyné Dr. Sztrémi Melinda, a szombathelyi Puskás Tivadar sem indul egyéniben.

Még egyértelműbb a budapesti kerületek helyzete: nem lett választókerületi elnök, s így egyéni jelült például II. kerületi Láng Zsolt, a III. kerületi Bús Balázs, a IV. kerületi Wintermantel Zsolt, a VIII. kerületi Kocsis Máté, a IX. kerületi Bácskai János, a XVI. kerületi Kovács Péter és a XVII. kerületi Riz Levente sem.

További információk a Fidesz személyzeti politikájáról a Heti Válasz május 23-i számában olvashatók.


Forrás: Heti Válasz

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu