Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nyilatkozatok háborúja a Margitsziget irányításáért
Angyalföld polgármestere szerint politikai támadás a Margitsziget fővárosi irányítás alá helyezése

Kész a Margitsziget fejlesztési terve, mely szerint a területet a főváros a kormánnyal együtt, egységes keretben fogja fejleszteni, a közjó érdekében - tudatta Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója 2013. május 22-én az MTI-vel arra a nyilatkozatra reagálva, amelyben Tóth József (MSZP) angyalföldi polgármester rosszhiszemű politikai támadásnak nevezte a Margitsziget fővárosi irányítás alá helyezését.


A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a területen állandó lakáshasználatra nem lesz lehetőség. Tóth József (MSZP) XIII. kerületi polgármester május 22-i nyilatkozatát a Margitsziget közvetlen fővárosi irányítás alá vonásáról a közleményben a főváros „rosszhiszemű, idétlen politikai támadásnak" minősítette, hozzátéve, hogy azt „az élet úgyis cáfolni fogja".

A kommunikációs igazgató szerint a szocialista politikus nyilatkozata azért is érthetetlen, mert a Margitsziget tulajdonjoga eddig is a fővárosi önkormányzaté volt. Tóth József egyebek mellett a közigazgatás „példátlan feldúlásának" tartotta a Margitsziget közvetlen fővárosi irányítás alá vonását, ésszerűtlennek és törvénytelennek nevezte a terveket.

A városháza utalt a XIII. kerületi MSZP szintén május 22-i nyilatkozatára is, amelyben az olvasható: a Fidesz újabb lépést tesz az önkormányzatok felszámolásának irányába azzal, hogy a Margitsziget a kerület irányítása helyett a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott területté válik. Erre válaszul a Főpolgármesteri Hivatal hangsúlyozza: a főváros - amely a jövőben közvetlenül igazgatná a Margitszigetet - szintén önkormányzat.

A közleményben az is olvasható, hogy a Budapestet húsz éven át vezető MSZP-SZDSZ évtizedekig semmit sem kezdett a Margitszigettel.

Forrás: MTI
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu