Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szociális temetéssel könnyítenek a gyászolók terhein
Az ingyenes lehetőséget az elhunyt hozzátartozói kérhetnek az utolsó lakhely szerinti önkormányzattól

Megtárgyalta és elfogadta a kormány a szociális temetkezés intézményét. A szociális temetés lehetőségének célja az, hogy a kormány enyhítsen a gyászolók terhein. A szociális temetés egy új, ténylegesen ingyenes lehetőség, amelyet az elhunyt hozzátartozói kérhetnek az utolsó lakhely szerinti önkormányzattól, s amelynek lehetősége összesen közel egymilliárd forintot hagyna a legelesettebb családok kasszájában - áll a Belügyminisztérium közleményében.


A családnak lehetősége lesz a végtisztességet az önkormányzat által ingyenesen biztosított temetkezési helyen megadni az elhunytnak. A szociális temetés igénybevétele esetén a család, a hozzátartozók anyagi terhet nem kell, hogy vállaljanak, az állam ingyenesen szolgáltatja a temetéshez szükséges kellékeket és átvállalja a gyászolók egyéb költségeit.

Az új lehetőség tovább bővíti a családok önrendelkezési jogát az elhaltak végtisztességének megadásához és csökkenti anyagi terheiket. Az új temetkezési lehetőség nem zárja ki, hogy a gyászoló családok a korábbi jogszabályokban meghatározott feltételek alapján továbbra is igénybe vegyék a köztemetés lehetőségét.

A köztemetés igénybevétele esetén a temetést intéző és annak költségét álló önkormányzat a hagyatékból igényt tarthat anyagi kompenzációra. A szociális temetés, amely lehetőséget biztosít urnás temetésre is, valódi díjmentességet biztosít, az állam térítésmentesen szolgáltatja a temetéshez szükséges kellékeket és átvállalja a gyászolók egyéb költségeit, mint például a holttest szállítását és hűtését vagy urnás temetés esetén a hamvasztást.

Hozzátartozók hiányában, vagy amennyiben a családtagok a szociális temetést nem kívánják igénybe venni, és az eltemettetésről nem tudnak gondoskodni, a köztemetésről az önkormányzat a jövőben is gondoskodni fog. Az új lehetőség, amely nagy társadalmi támogatottságot élvez, csupán a megrendült családok vámszedőinek érdekeit sérti.

Forrás: Belügyminisztérium

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu