Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Készülőben Pest megye területfejlesztési koncepciója
Az EU-s források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani – 2020-ig biztosan nem válhat külön Budapest és Pest megye

Pest megye önkormányzata a fővárossal kötött megállapodás és a civil kerekasztal létrehozása után a térségben működő kereskedelmi és iparkamarával is megegyezett a 2020-ig tartó időszak területfejlesztési koncepciójáról, ez utóbbi dokumentumot a napokban írták alá - közölte a megyeháza hivatalának sajtófőnöke 2013. május 14-én az MTI-vel.


Ambrus András elmondta, hogy a koncepció összeállításába a megye lakosságának minél szélesebb körét igyekeznek bevonni, s ehhez nem elég, ha kistérségi fórumokat szerveznek, hanem a különböző korú és foglalkozású embereket tömörítő szervezeteket is külön-külön meg kell nyerniük.

Tájékoztatása szerint a fővárosi önkormányzattal és a megyei civil szervezetek többségével már megegyeztek a koncepció főbb részleteiben, a legutóbb pedig a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamarával írtak alá stratégiai megállapodást.

E szerint a készülő koncepció egyik alappillére lesz, hogy az EU-s források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani (korábban ez az arány csak 15 százalék volt). A tervek szerint több pénzt fordítanak majd például szakképzésre, felnőttképzésre, s megkönnyítik a szakmai-munkahelyi gyakorlat megszerzését is.

A sajtófőnök hozzátette, a területfejlesztési pénzek felhasználásánál figyelembe veszik, hogy az előzetes elképzelésekkel szemben 2020-ig biztosan nem válhat külön Budapest és Pest megye, változik viszont az uniós források elosztási szisztémája: eddig a nyolc régió számára külön-külön írták ki az operatív programokat, ezután viszont csak kétfelé „megy a pénz". Budapest és Pest megye a versenyképességi operatív program (VEKOP), míg a többi megye a területi operatív program (TOP) keretén belül hívhat le összegeket.

A megyeháza további együttműködési szerződések aláírását tervezi, s folytatják a területfejlesztési koncepcióról szóló kistérségi fórumokat is, a tervezetet június 13-áig Aszódra, Gyálra, Nagykovácsiba, Érdre, Vecsésre, Ceglédre és Dunakeszire viszi el az önkormányzat.

A dokumentum végleges változatáról várhatóan augusztusban dönt a közgyűlés - közölte Ambrus András.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu