Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elutasították Borboly Csaba és társai letartóztatását
Az EMNP támogatja a korrupció ellenes harcot, de elítéli a politikai és etnikai alapú megfélemlítésre irányuló akciókat

A Marosvásárhelyi Táblabíróság elutasította Borboly Csabának, a Hargita megyei önkormányzat elnökének és három társának letartóztatását. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) emellett 2013. május 14-én állásfoglalásban rögzítette, hogy támogatja a korrupció és a bűnözés elleni harcot, de elítél minden olyan eljárást, amelynek politikai, netán etnikai alapú megfélemlítés vagy leszámolás a célja.


A táblabíróság május 14-én döntött arról, hogy Borboly Csaba és társai szabadlábon védekezhetnek, de nem hagyhatják el lakóhelyüket. Borboly Csaba, a 24 órás őrizetbe vétel után szabadon bocsátott önkormányzati elnök a távirati irodának azt mondta, egy hónapig nem láthatja el a Hargita megyei önkormányzati elnöki teendőit, ezért szabadságot vesz ki az önkormányzattól, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csíki területi irodájában folytatja politikai tevékenységét.

Az Erdélyi Magyar Néppárt állásfoglalásban rögzítette, hogy támogatja a korrupció és a bűnözés elleni harcot, de elítél minden olyan eljárást, amelynek megfélemlítés vagy leszámolás a célja. A Toró T. Tibor elnök által jegyzett állásfoglalásban a párt elnöksége közölte, támogatja, hogy az igazságszolgáltatás intézményei magas rangú tisztségviselők esetében is teljesítsék kötelességüket, hiszen egy jogállamban a törvény előtt mindenkinek egyenlőnek kell lennie. Azt is hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

„Nem tudjuk, hogy Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba intézményvezetői vagy a pártján belüli önállósodási törekvéseinek köze van-e az ellene indított vizsgálathoz - áll a dokumentumban. - Azt viszont biztosan tudjuk, hogy a Néppárt a lehető leghatározottabban elutasít és elítél minden olyan eljárást, amelynek célja nem kizárólag az igazság kiderítése és az esetleges bűncselekmények bizonyítása, hanem a politikai, netán etnikai alapú megfélemlítés vagy leszámolás."

Az EMNP abbéli meggyőződését is hangsúlyozta, hogy egy működő autonómiában jóval kevesebb táptalaja lenne a találgatásoknak. Az autonómia ugyanis a párt szerint a jogállami intézményekbe és az igazságszolgáltatás pártatlanságába vetett bizalom szempontjából is a megoldást jelenti.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu