Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Időközi választásokat tartottak nyolc településen
Ismét független és fideszes jelöltek kapták a legtöbb szavazatot

Nyolc településen tartottak időközi polgármester-választást 2013. május 12-én. A Veszprém megyei Noszlopon Felső Sándor, a Győr-Moson-Sopron megyei Maglócán Farkas Miklósné, a Baranyai megyei Rádfalván Kasza Zoltán, a szintén baranyai Martonfán Bosnyák András független jelöltek, a Csongrád megyei Pitvaroson Radó Tibor, míg a Vas megyei Szakonyfaluban Rogán Valéria, a Fidesz jelöltje szerezték meg a polgármesteri posztot. Berettyóújfalun Kovács Tiborné független jelöltet, Komlón Hegedüs Norbertet, a Lungo Drom jelöltjét választották képviselőnek.


Noszlop

Felső Sándor független jelöltet választották a Veszprém megyei Noszlop új polgármesterévé - tájékoztatta a helyi választási bizottság elnöke az MTI-t. Erdélyi Jánosné elmondta, hogy a 847 választásra jogosult polgár közül 295-en mentek el szavazni. Felső Sándor 202, míg ellenfele, a szintén független Nagy Kolos 91 szavazatot kapott, két voks érvénytelen volt.
Noszlopon az előző polgármester, Dózsa Géza január végi lemondása miatt kellett időközi önkormányzati választást tartani.


Maglóca

A négy független jelölt közül Farkas Miklósnét választották Győr-Moson-Sopron megye egyik legkisebb települése, Maglóca polgármesterévé. Horváth Istvánné, a választási bizottság elnöke elmondta: az eddigi alpolgármester a 46 leadott voksból 38-at szerzett meg. A négy független jelölt közül hárman a faluban élnek, a negyedik Budapestről jelentkezett a tisztségre. Maglóca korábbi polgármestere - a tisztséget 2010-ben elnyerő Blága Tibor -március elején mondott le, családi okokra hivatkozva.


Rádfalva

A korábbi településvezető férje, Kasza Zoltán független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a baranyai Rádfalván.  Zsolt Tamás jegyző elmondta: a győztes 77, míg szintén független vetélytársai közül Kovács Dániel József 22, Tóth Antal Istvánné 12 érvényes szavazatot kapott. A 262 lakosú község 171 választópolgárából 121 járult az urna elé, tízen érvénytelenül voksoltak. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Kasza Zoltánné januárban lemondott, miután állást kapott a járási hivatalban, s az összeférhetetlen a polgármesterséggel.


Martonfa

Bosnyák András nyerte az időközi polgármester-választást a baranyai Martonfán. A tisztségért két független jelölt indult. Fenyvesi János jegyző elmondta: a győztes 89, míg vetélytársa, Safranyik Szabina 28 érvényes szavazatot kapott. A mintegy 220 lakosú község 178 választópolgárából 121 járult az urna elé, négyen érvénytelenül voksoltak. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Vörös Attila korábbi polgármester a közelmúltban lemondott, köztisztviselői állása ugyanis összeférhetetlen volt a polgármesteri pozícióval.


Pitvaros

Ismét Radó Tibort választották polgármesternek a Csongrád megyei Pitvaroson - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t. Sarkadi Péter elmondta: a választásra jogosult több mint 1200 polgár közül 217 járult az urnákhoz. A 17,5 százalékos részvétel mellett ismét Radó Tibor választották polgármesterré, a független jelölt egyedül indult a posztért.
    
Hat képviselőtestületi tagot is választottak, akik szintén függetlenek. A hat helyre hét jelölt pályázott. Közülük egy megválasztott képviselő a februárban feloszlatott testületben is tag volt. Február elején azért oszlatta fel magát a képviselő-testület, mert négy tagja bejelentette, nem tud együtt dolgozni a polgármesterrel. A településen egy éven belül a második időközi választást tartották, az előző - a polgármester lemondása miatt - 2012. május 13-án volt. Radó Tibort akkor - 2010 után - másodszor választották meg a település vezetőjévé, szintén egyetlen jelöltként, így most harmadszor indult a posztért.


Szakonyfalu

Rogán Valériát, a Fidesz jelöltjét választották polgármesterré a Vas megyei Szakonyfaluban tartott időközi polgármester-választáson - közölte a település körjegyzője. Szukicsné Skaper Mónika tájékoztatása szerint a Fidesz jelöltje egyedüliként indult a választáson. Rogán Valéria az előző polgármester lemondása óta alpolgármesterként irányította a község öttagú önkormányzati testületének munkáját, a jövőben pedig társadalmi megbízatású polgármesterként látja el feladatát - mondta a körjegyző.

A 286 szavazásra jogosult polgár közül 189 adta le voksát, 5 érvénytelen szavazatot találtak a szavazóurnában. A választási részvétel 66 százalékos volt. A 390 lakosú, jórészt szlovén nemzetiségűek által lakott vasi településen azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert az előző polgármestert, Császár Tamást a helyi tankerület vezetőjévé nevezték ki, s összeférhetetlenség miatt benyújtotta lemondását.


Berettyóújfalu

Kovács Tiborné, a választási lista egyik független jelöltje győzött a Berettyóújfaluban az időközi önkormányzati képviselő-választáson - közölte Ökrös Zoltán, a helyi választási iroda vezetője. Berettyóújfalu 7-es számú egyéni választókerületében két független jelöltre, illetve a Jobbik jelöltjére 1647-en szavazhattak. Közülük 323-an (19,60 százalék) voksoltak, 321 volt az érvényes szavazatok száma.

Kovács Tiborné (független) 142 szavazatot, Szántai László (független) 130 szavazatot, Leléné Varga Ildikó (Jobbik) 49 szavazatot kapott. A településen azért kellett kiírni az időközi választást, mert a korábbi képviselő, Pálfi Anikó (Fidesz) - a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetőjévé történt kinevezése miatt - lemondott mandátumáról.


Komló

Hegedüs Norbert, a Lungo Drom jelöltje nyerte Komló 6-os számú, kenderföldi körzetében a tartott időközi önkormányzati képviselő-választást. Vaskó Ernő, a baranyai város jegyzője az előzetes eredmények alapján elmondta: a győztes 442 voksot kapott, az érvényes szavazatok 59,64 százalékát szerezte meg. Vetélytársai közül az MSZP-s jelölt, Radics Kálmán 238 voksot (32,11 százalék), a Jobbik jelöltje, Rajki-Bíró Edina 39 szavazatot (5,26 százalék), a függetlenként indult Bekk Norbert 22 voksot (2,96 százalék) kapott.

A körzet 2015 választópolgára közül 749 járult az urnák elé, ami 37,17 százalékos részvételt jelent. Nyolcan érvénytelenül voksoltak. A választásra azért volt szükség, mert Simon János (Fidesz-KDNP) külföldön vállalt munkát, ezért a közelmúltban lemondott a tisztségről. A mostani eredménnyel a 15 tagú komlói testületben a polgármesterrel együtt a Fidesz-KDNP-nek nyolc tagja van, a Honismereti és Városszépítő Egyesületet két, az MSZP-t, a Jobbikot, a Komlói Polgári Kört és a Lungo Dromot egy-egy ember képviseli, a testület egy tagja független.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu