Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bemutatkozott a Gödöllői Helyi Élelmiszer Fesztivál
Az egész napos seregszemlén a környékbeli termelők kínálták termékeiket a gödöllőieknek

A Gödöllői Helyi Élelmiszer Tanács, vagyis a G7 főszervezésében, az önkormányzat és a Művészetek Háza  segítségével 2013. május 11-én, Gödöllő főterén rendezték meg az I. Gödöllői Helyi Élelmiszer Fesztivált. A hagyományteremtő szándékkal megvalósított egész napos rendezvényen gasztronómiai és kulturális csemegékkel találkozhattak a kilátogatók.


A rendezvény látogatói jó minőségű helyi termékek közül válogathattak

Mint azt Szoljár Csaba, a rendezvény főszervezője elmondta: a program egyik célja, hogy lehetőséget adjanak a helyi és környékbeli termelőknek a bemutatkozásra a gödöllői lakosok előtt. Az élelmiszer fesztivál egy komplett program része; elindult ugyanis a helyi élelmiszer-stratégia kiépítése, aminek egyik lényeges eleme, hogy a helyi és a kistérségi termelőket bevonva a folyamatba, a gödöllői lakosok helyi és jó minőségű termékeket vásároljanak.

A helyi azért lényeges, hogy az áru minél rövidebb utat tegyen meg a termelőtől a felhasználó felé. A hosszú távú cél az, hogy ide, a városi piacra becsalogassuk a helyi termelőket. Ne csak kereskedők legyenek ott, hanem valóban termelői piac legyen - hangsúlyozta Szoljár Csaba.

A rendezvényen az érdeklődők zöldségek, gyümölcsök, füstölt és feldolgozott húsáruk, méz, bor, sör, tej- és tejtermékek, sajtok, palánták, csírák, fűszerek, gomba, gyümölcs- és zöldséglevek között válogathattak a felállított pavilonokban. Emellett a helyi éttermek, helyi termelőktől vásárolt helyi alapanyagokból készített ínycsiklandó, egészséges finomságokat kínáltak- ez alkalommal szintén a főtéren. Az ételeket úgy készítették el, hogy azok megfeleljenek az egészséges táplálkozás kívánalmainak.

A kulináris bemutató mellett a fesztivál kulturális programokkal is várta az érdeklődőket, így felléptek többek között a Frédéric Chopin Zeneiskola növendékei, a Gödöllő Táncegyüttes, a Waldorf iskola diákjai, a Dixix Rythm Band, illetve színpadra lépett a gödöllőiek  mellett fellépett a szlovákiai testvérvárosunkból, Dunaszerdahelyről érkezett Dunaág néptánc műhely és a Kósfa népzenekar is.

A fesztivált szakmai program is kiegészítette: a  délután folyamán a szakemberek a város élelmiszer stratégiájának kialakításáról tanácskoztak. 

Forrás: godollo.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu