Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megnövekedhet a szabad vállalkozási övezetek száma
A zónákkal kapcsolatos feladatokat a megyei önkormányzatok fejlesztési munkaszervezeteihez telepítik

Bővülhet a szabad vállalkozási zónák száma, amit a kormány a foglalkoztatás javításához és a hátrányos térségek fejlesztéséhez alakított ki. A jogszabály változtatásról a héten tárgyalt a kabinet. Ezt Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár mondta 2013. május 10-én, egy berettyóújfalui fórumon. A tervek szerint a vállalkozóknak a megyei önkormányzatok nyújthatnak majd segítséget a fejlesztések és támogatások összehangolásához.


Összesen harminc embert alkalmaznak abban a berettyóújfalui, led lámpákat készítő üzemben, melyben most több száz milliós beruházást terveznek. A 13 százalékos kamattal bíró hitelüket átváltanák a Nemzeti Bank új, két százalékos hitelprogramjára és az úgynevezett szabad vállalkozási zóna kedvezményeit kihasználva, új munkahelyeket teremtenének. Így akár több 10 millió forintot is megspórolhat a cég.

- A megrendelések aránya lassan-lassan olyan mértékű lesz, hogy még 30 főt fel tudnánk venni, és nagyszerű dolog, hogy azt igénybe vehetjük ezt a támogatást - mondta Mező József ügyvezető igazgató.

A kormányhatározat módosításának eredményeként a mindenkori kormánynak lehetősége lesz arra, hogy a jelenleg 47 szabad vállalkozási övezet mellett - különféle gazdaság-, társadalom-, vagy foglalkoztatáspolitikai szempontok figyelembevételével - újabbakat jelöljön ki - mondta Czomba Sándor. Közlése szerint jelenleg 903 település tartozik a 47 szabad vállalkozási zónába; ez a szám a mostani kormánydöntés eredményeként több mint 100 településsel bővül a közeljövőben.

A vállalkozási övezetekkel kapcsolatos feladatokat - a módosított kormányhatározat értelmében - a megyei önkormányzatok fejlesztési munkaszervezeteihez telepítik. „Az önkormányzat a következő években nagyon fontos feladatként kapja meg, hogy a megyei fejlesztéspolitikát összehangolják, ennek a munkaszervezetnek a feladatkörét, hatáskörét szeretnénk a zónákkal kapcsolatban feladatokkal bővíteni - nyilatkozta a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

Tóth Attila, a megyei közgyűlés alelnöke azt mondta, az önkormányzat már készül a feladatra. Ezzel beindulhatnak a fejlesztések, ami több munkahelyet is jelent. „A források egy részét már beharangozták, ezeknek körülbelül tíz százalékát megkapják a megyei önkormányzatok. A közgyűlés gyakorlatilag arról fog dönteni, melyik vállalkozás, melyik önkormányzat milyen támogatásban fog részesülni" - hangsúlyozta.

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elmondta azt is, hogy az 1 millió munkavállalót érintő úgynevezett: munkavédelmi akcióterv márciusi adatai szerint eddig 650 ezer ember után vettek igénybe a vállalkozások adókedvezményt és ez a szám idén várhatóan még bővülni fog.

Forrás: dehir.hu - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu