Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Negyvenhárom városi fiatal „kalandozhat” vidéken
Matematikus, web-programozó, dramaturg és néprajzkutató is részt vesz az AGRYA Vidék Kaland Programjában
Az idén 43 városi fiatal ismerkedhet a mezőgazdasággal a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA Vidék Kaland Programjában. A résztvevőket 142 jelentkezőből választották ki, a kalandorok között van matematikus, web-programozó, dramaturg, néprajzkutató és a Vidékfejlesztési Minisztérium egyik munkatársa is.

A 35 év alatti fiatalok június közepe és augusztus vége között 5 napot tölthetnek munkával magyarországi családi gazdaságokban. A fogadó helyszínek között dinnyetermesztő, szőlész-borász, juhtenyésztő és őshonos fajták tartásával foglalkozó gazdaság is megtalálható. Székelyföldre 10 fő utazhat, ők 2013. július 21-31. között vendégeskednek 10 napot székelyföldi termelőknél. Az erdélyi gazdákról készült rövidfilm és a kiutazó fiatalok bemutatkozó filmjei már elérhetők a www.videk-kaland.hu weboldalon.

A városi fiatalok 2013. június 7-én felkészítő napon vesznek részt, amelyen elsajátíthatják a mezőgazdasági gépek vezetésének alapjait, a munkavégzéshez szükséges ismereteket, valamint megkapják a kötelező munka- és balesetvédelmi oktatást.

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2011-ben az Európai Bizottság támogatásával indította el a Vidék Kaland Programot. 2012-ben a program megnyerte az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának (DG AGRI) versenyét, melyet a Közös Agárpolitikához (KAP) kapcsolódó kommunikációs programoknak hirdettek meg a KAP 50. évfordulójára.

A Vidékfejlesztési Minisztérium 6 millió forinttal támogatja a kezdeményezést. Az összeg a székelyföldi szervezéshez, a kommunikációs felületek, weblapok fejlesztéséhez, valamint kisfilmek készítéséhez ad segítséget. Az AGRYA programja kiváló lehetőség arra, hogy a városi fiatalok felfedezzék a mezőgazdaságot, és a munkával töltött hét után jobban megbecsüljék az agráriumot és az élelmiszereket.

A tárca munkatársai fontosnak tartják, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek a gazdálkodókkal, első kézből tapasztalják meg aktuális problémáikat, ezért jelentkezett a minisztérium egyik dolgozója is a programba.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu