Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új elnök vezeti a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot
V. Németh Zsolt szerint Medgyassszay László olyan ember, aki méltón képviseli a vidéket
Fontos, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnökének életútja a vidékhez kötődjön - jelentette ki 2013. május 8-án V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az MNVH Tanácsának alsóörsi ülése előtt tartott sajtótájékoztatón, melyen bemutatkozott a szervezet új vezetője, Medgyassszay László.

V. Németh Zsolt kiemelte: az előző elnököt, Csatári Bálintot nem volt könnyű pótolni, de Medgyassszay László személyében olyan utódot találtak, aki méltón képviseli a vidéket. Az új elnök állatorvosként dolgozott, majd a rendszerváltáskor csatlakozott a MDF-hez, létrehozta a párt első falutagozatát, valamint részt vett a népfőiskola újraélesztésében is. 1993-ban földművelésügyi politikai államtitkárrá nevezték ki, nevéhez fűződik a falugazdász-hálózat megszervezése. Később az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának tagjaként dolgozott, és az oktatási-kulturális élet szervezésében is részt vett.

Medgyasszay László elmondta: azért vállalta a felkérést, mert úgy látja, ez a kormány nemcsak beszél a vidékről, hanem tesz is érte. Az MNVH elnöksége felkészült, a hálózat jól szervezett, az ő feladata a megkezdett kiváló munka folytatása. Hangsúlyozta: javaslatot fog tenni a Tanácsnak arra, hogy elődje, Csatári Bálint munkáját nyilatkozatban köszönjék meg.

Mezőszentgyörgyi Dávid, az MNVH főtitkára ismertette a hálózat elmúlt évi eredményeit. A legfontosabb, hogy 2012-ben meghirdették a kisprojektek pályázatait, és 213 projektötletnek 370 millió forintot tudtak biztosítani. 50 kiemelt mintaprojektet is indítottak, melyekre 400 millió forint jutott. Ezek között van például a Vidék Mustra piac megrendezése, a Nagyapám Háza mesterinas képzés elindítása, vagy a kézműves stratégia kidolgozása.

A hálózat együttműködési megállapodásokat kötött a lengyel, a szlovák és a román társszervezetekkel, és beindultak a nemzetközi tapasztalatcserék is. Kiemelte, hogy a hálózatnak már több mint nyolcezer tagja van, ebből kétezren tavaly csatlakoztak a szervezethez.

A 2011. szeptember 30-án alakult tanács az MNVH legfőbb érdekegyeztető, támogató és javaslattevő szerve, tagjait a vidékfejlesztésben érintett szakmai szervezetek, érdekképviseletek, LEADER helyi akciócsoportok munkatársai, a vidékfejlesztéssel foglalkozó tudományos kutatók és szakértők közül kérik fel.

A tanács évente ülésezik, idén Alsóörsön találkoztak a tagok. Mezőszentgyörgyi Dávid elmondta, azért választották a balatoni községet, mert a település közössége nyújtotta be a legtöbb pályázatot a projektötleti felhívásokra.

Forrás: VM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu