Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Helyi adókból működjenek majd az önkormányzatok?
Kósa Lajos szerint el kellene érni, hogy az összes helyi adóbevétel fedezze a települések kiadásait
Kósa Lajos polgármester elképzelhetőnek tartja, hogy megszüntetik a társasági nyereségadót Magyarországon, helyette a helyi iparűzési adót emelnék arra szintre, hogy a kieső bevételeket pótolja, a pénz pedig az önkormányzatoknál maradhatna. Kósa Lajos szerint azt kellene elérni, hogy az összes helyi adóbevétel fedezze az önkormányzatok kiadásait.

Sokan álltak sorban a Városházán a helyi adó befizetési határideje előtt néhány nappal, mert nem kaptak csekket és attól féltek, hogy megbüntetik őket, ha nem fizetnek időben. Debrecenben egyre nagyobb az önkéntes befizetés aránya; míg tavaly az első negyedévben mintegy 4 és fél milliárd forint folyt be a helyi adóból, idén már több mint 5 milliárd. A késedelmi pótlék pedig kevesebb, mint tavaly. 2012 első negyedévében húsz, idén 15 millió forint bírságot szabtak ki.

- Ez talán annak köszönhető, hogy a végrehajtási tevékenység elég erős Debrecenben. A hátralékokat minél hamarabb igyekszünk behajtani, ezért inkább önként befizetik, hogy ne kelljen rá késedelmi pótlékot is fizetni - tájékoztatott Kovács Istvánné adóügyi osztályvezető.

Egyes elképzelések szerint a cél az, hogy az összes adóbevétel fedezze az önkormányzat kiadásait, ezért érdemes lenne átalakítani az önkormányzati rendszert. Minderről Kósa Lajos polgármester beszélt 2013. május 8-án, a megyei jogú városok szövetségének debreceni  rendezvényén. Mint mondta, elképzelhetőnek tartja azt is, hogy megszüntetik a társasági nyereségadót Magyarországon, helyette a helyi iparűzési adót emelnék arra szintre, hogy a kieső bevételt pótolja. Az ebből befolyt pénz az önkormányzatoknál maradhat.

- Az az alapfelállás, hogy Magyarország egyáltalán nem szed társasági nyereségadót, csak helyi iparűzési adó van. Az teljes egészében az önkormányzati rendszeré, a központi költségvetés ezen túl nem ad az önkormányzati rendszer működéséhez pénzt - nyilatkozta Kósa Lajos.

A polgármester ugyanakkor hangsúlyozta, pontos, alapos számításokra van szükség, az elképzelések megvalósítása hosszú folyamat.

Forrás: dehir.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu