Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Verekedésig fajuló vita a mohácsi Városházán
Szekó József polgármestert leütötte egy független képviselő

Verekedéssel kezdődött, és egy képviselő őrizetbe vételével végződött a mohácsi önkormányzati testület április 29-i ülése. Az estet a fideszes polgármester, Szekó József és a másik résztvevő, Polgár Károly korábban jobbikos, jelenleg független képviselő eltérő módon mesélték el, annyi azonban bizonyos, hogy az eset jól illeszkedik az utóbbi idők mohácsi botrányai közé.


Szekó József az incidenst követően azt mondta: a testületi ülés szünetében egy papírhalmazt és egy lökhárító darabját talált az asztalán. A zárt ülés kezdetén megkérdezte, ki tette oda, mire Polgár Károlytól azt a választ kapta, hogy „ajándék neked, és a te szemeted". „Azt válaszoltam, nekem nincs szükségem tőle ajándékra". Fogtam a csomagot, hogy visszavigyem neki. Miközben felé mentem, folyamatosan szidalmazott, idiótának nevezett. Amikor odaértem, ennek hatására elé dobtam a papírjait, és megkértem, moderálja magát. Miután elfordultam, hogy visszamenjek a helyemre, leütött" - tette hozzá az országgyűlési képviselőként is dolgozó városvezető.

Szekó József ekkor egy pillanatra elvesztette az eszméletét, a földre rogyott, s érezte, ahogy támadója még ebben a helyzetben is folyamatosan üti és rúgja, valószínűleg még meg is taposta. A bántalmazástól sajog a feje és horzsolásos sérüléseket szenvedett. Az eset után feljelentést tett a rendőrségen.

A pénteki ülésen Polgár Károlyt rendbírsággal is kellett sújtani, mert bekiabálásaival zavarta a testületet feladata ellátásában. A képviselők az incidens után tovább dolgoztak, még három napirendi pontot tárgyaltak. Polgár Károly - akit végül a helyszínre érkező rendőrök bilincsben vitték el a városházáról - a bama.hu-nak azt nyilatkozta: Szekó József ütött elsőként. „Mikor odajött hozzám, megragadta a nyakkendőmet, és megütötte a mellkasomat. Védekeztem, visszaütöttem."

Az ülésteremben jelen lévő Emmert Péter mohácsi szocialista képviselő szerint Polgár Károly ütött először, melynek következtében a polgármester a földre esett, de támadója tovább verte és rugdosta.

Mohácson nem ritkák a hasonló esetek. Szekó Józsefnek van egy rendkívül kitartó helyi ellenfele, a szintén jobbikos Németh Imre, akivel már évek óta küzdenek egymással.

A polgármestert januárban egy év próbaidőre ítélték, mert leköpte Német Imrét, amikor az tüntetést szervezett a háza elé.

Mohács Város Képviselő-testülete mélységesen elítéli a magából kivetkőzött képviselő minősíthetetlen cselekményét.

Index, MTI, hvg.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu