Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. június 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Akadálymentes okmányiroda nyílt Budafokon
Az új irodában minden fogyatékkal élő korszerűen intézheti ügyeit

Minden fogyatékkal élő számára - legyen akár kerekes székkel közlekedő, nagyothalló vagy csökkent látású - korszerű, önálló ügyintézést tesz lehetővé Budafok-Tétény új helyen működő okmányirodája, amely április 29-én nyílt meg a Promontor Üzletházban. Az okmányiroda korszerűsítését a sikeres ÁROP-pályázat révén elvégzett szervezetfejlesztés során tervezte meg Budapest XXII. Kerületének Önkormányzata. 


Szabolcs Attila polgármester megnyitó beszédében elmondta, hogy eddig kihasználatlan, de központi helyre költözött az iroda, amely reményeik szerint növeli majd az üzletház forgalmát is. Kiemelte Tevanné Dr. Südi Annamária szerepét a terv megvalósításában, hangoztatva, hogy a korábbi jegyző asszony ötlete volt az iroda átalakítása és átköltöztetése, valamint az iroda teljes akadálymentesítése, ami már teljesen megfelel az uniós előírásoknak.  

Dr. Pesti Imre, a Fővárosi Kormányhivatal kormánymegbízottja beszédben rámutatott, hogy a kerület lakói szép és korszerű létesítménnyel gazdagodtak. A Városházi Híradónak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy 2013-ig mindenütt megnyílnak a kormányablakok, amelyek együttműködnek majd az okmányirodákkal. Nem szüntetik meg azok létjogosultságát, hanem kiegészítik majd egymás tevékenységét - tette hozzá.

Dr. Répás Judit aljegyző, aki jelenleg a jegyzői feladatokat látja el, ismertette az iroda működését, s örömét fejezte ki, hogy ez már a második korszerű okmányiroda, amelynek létesítésénél közreműködött. Az aljegyző korábban a zuglói önkormányzatnál dolgozott, ahol szintén új iroda épült.

Az ünnepélyes megnyitó napján sem szünetelt az ügyfélfogadás. Bolyki Annamária - aki kilenc éve rokkant meg egy közúti baleset következtében - kerekesszékkel jött, s megdicsérte az okmányiroda elrendezését, mivel lifttel jött fel az emeletre, amit önállóan, kezelő nélkül tud használni. A nagyothallók az úgynevezett indukciós hurkot vehetik igénybe, míg a csökkent látásúakat Braille-írással feliratozott táblák és a padlón elhelyezett vezetőcsíkok segítik.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu