Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szobrot állítottak Bujtor Istvánnak Balatonfüreden
A Balatont rendkívüli módon népszerűsítő színész-rendező szobra a Vitorlás téren áll

Bujtor István élete, kultúrában, sportban betöltött szerepe sok értéket hordoz, amelyek bennünket is gazdagítanak – mondta Halász János kultúráért felelős államtitkár 2013. május 5-én a Bujtor István emlékére állított szobor avatásán, Balatonfüreden. Bóka István, Balatonfüred polgármestere avató beszédében elmondta: azért állítottak szobrot Bujtor Istvánnak, mert filmjeivel rendkívüli módon népszerűsítette a Balatont.


Amikor szobrot állítunk, jelet hagyunk az utókornak, egy helyszín, egy város gazdagodik valamivel és megemlékezünk valakiről, akit szerettünk és példaként állítunk az egész közösség elé – mondta Halász János a Bujtor István emlékére állított szobor avatásán, Balatonfüreden. Bujtor István szobra mindezeknek a kritériumoknak megfelel, mégpedig úgy, ahogy ő szeretné: jelet hagyunk, de nem emlékművet állítunk, gazdagodik a város egy szoborral, egy legendával, amely a legjobb helyen áll. Kiemelkedő tevékenysége másokat is inspirált, ereje és bátorsága legyen példa mindannyiunk előtt – tette hozzá a kultúráért felelős államtitkár.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere avató beszédében elmondta: azért állítottak szobrot Bujtor Istvánnak, mert filmjeivel rendkívüli módon népszerűsítette a Balatont. Az emlékmű azért áll a Vitorlás-téren, mert Balatonfüred a magyarországi vitorlázás bölcsője és fellegvára, Bujtor pedig híres vitorlás volt. Ezen kívül a város e pontjáról kiválóan látszik Tihany, amelyet szintén sokszor megjelenített filmjeiben.

Eperjes Károly színművész köszönetet mondott a szobor elkészítésében támogatást nyújtóknak, és azt kérte: amennyire Bujtor István vigyázott és vigyáz továbbra is a Balatonra, annyira vigyázzon a neki emléket állító szoborra mindenki.

Bujtor István szobrát Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászművész készítette, egy hajórészletben, kormányosként ábrázolja a színészt.

Forrás: MTI - EMMI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu