Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vásárhely főjegyzője megcáfolja az MSZP állítását
Korsós Ágnes szerint Lázár János sosem állt „szoros kapcsolatban” Portik Tamás érdekeltségi körébe tartozó cégvezetőkkel

Közleményben cáfolta Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője 2013. május 5-én, hogy az önkormányzat, illetve a város jelenlegi és korábbi polgármestere kapcsolatban állt volna Portik Tamással, és politikusok megfigyelésére, lehallgatására adott volna megbízást bárkinek is.


Korsós Ágnes az MSZP május 4-i közlésére reagált, amely szerint Lázár János volt hódmezővásárhelyi polgármester „szoros kapcsolatban áll” azokkal a – csalás gyanúja miatt őrizetbe vett – cégvezetőkkel, akik a Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozó egyik kft.-t irányítják. Hódmezővásárhely „sem jelenlegi, vagy korábbi polgármestere nem állt soha, semmilyen közvetlen, vagy közvetett kapcsolatban Portik Tamással, vagy az általa fémjelzett alvilági körökkel” – írta közleményében Korsós Ágnes. A címzetes főjegyző szerint pontatlan és valótlan információk jelentek meg a sajtóban a város önkormányzata és a Generál Média Információs és Kommunikációs Kft. közötti együttműködésről.

A város egy használaton kívüli, üresen álló, volt iskolaépületet adott el a cégnek 2007 novemberében. A kft. a vállalt munkahely-teremtési és fizetési kötelezettségeknek eleget tett, a szerződésnek megfelelően a vételárat részletekben, internetes hirdetésekből fedezve fizette meg az önkormányzatnak – írta. Ugyanakkor az ingatlan felújítására vonatkozó vállalását többszöri haladék ellenére sem teljesítette, ezért a szerződést a közgyűlés a 2012. október 19-ei ülésen megszüntette. A kft.-t kötelezték a vételár maradék részének megfizetésére, amit a cég egyösszegű készpénzfizetéssel teljesített – közölte Korsós Ágnes.

Hódmezővásárhely önkormányzata csak a Generál Média Információs és Kommunikációs Kft.-vel állt szerződéses kapcsolatban, sem a sajtóban emlegetett General Media Sales House Kft.-vel, sem a General Media Publishing Kft.-vel, vagy a Galamb 4 Kft.-vel a városnak soha, semmilyen kapcsolata nem volt – tudatta.

Sokatmondó a Kósa-videó forgatási helyszíne

Május 1-jén mutatták be azt a Híradó birtokába került, három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumot, amelyből az derül ki, hogy a Kósa Lajos elleni 2010-es lejárató kampány mögött Portik Tamás állhat. A videón szereplő férfi a rendőrségen elmondta azt is, hogy a felvétel az V. kerületi Galamb utca 4. számú ház egyik lakásában készült. A lakást korábban Portik Tamás fiának egyik cége bérelte, a vállalkozás fő tevékenysége videofelvételek készítése volt.

Az első Orbán-kabinet titokminisztere, a fideszes Demeter Ervin szerint a Gyurcsány-kormány idején „üzemszerűen” használták politikai és alvilági célokra a titkosszolgálatokat, így a Portik–Laborc-ügy, Laborc Sándor szövetkezése Portik Tamással sem „félrelépés” volt. „Ez egy hétköznapi gyakorlat volt (…), üzemszerűen így működött a Laborc-féle titkosszolgálat” – fogalmazott pénteken a politikus.

Szilvásy Laborc helyett magát mentegette

Mint ismert, a Laborc–Portik-találkozókon készült hangfelvétel leirata a múlt héten került nyilvánosságra. Ebből kiderült: Portik felajánlotta a titkosszolgálat vezetőjének, hogy terhelő adatokat szerez vagy kreál jobboldali politikusokról. A Portik–Laborc-találkozókról készült hanganyagok minőségével ugyan gondjuk van az ellenzéki politikusoknak, de azt ők sem állítják, hogy a felvételeket manipulálták. Az egykori titokminiszter, Szilvásy György saját maga és Laborc felelősségét mentegette a találkozók megjelent leirataival kapcsolatban a Hír TV április 25-i Rájátszás című műsorában.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága április 30-án arról döntött, hogy a Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló, paritásos alapon működő ténymegállapító albizottságot állít fel.

Kósa Lajos május 2-án reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy „politikai bűnözők vannak a szocialisták között”, s amíg ezt az MSZP nem tisztázza, addig nem lehet demokratikus és normális pártnak tekinteni. „Egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek.”

Forrás: MTI - MNO

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu