Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A Kósa Lajost rágalmazó felvétel 2010-ben készült
A Fidesz szerint a baloldal válasszal tartozik arra a kérdésre, hogy kik állnak a debreceni polgármester lejáratása mögött
Az M1 Híradó birtokába került újabb rendőrségi dokumentumok szerint a Portik–Laborc-találkozók után, 2010-ben készülhetett a Kósa Lajost, a Fidesz alelnökét, Debrecen polgármesterét rágalmazó videofelvétel. A köztévé 2013. május 3- esti hírműsorában közölte: az iratok azt bizonyítják, hogy a felvételen szereplő férfi 2003-ban került ahhoz a kft.-hez, amely akkori állítása szerint megvesztegette a polgármestert.

Utaltak arra, hogy a felvételen a férfi azt mondja, hét éve dolgozik a cégnél, és ezt később a rendőrségen is megerősítette. A híradó szerint ez azt jelenti, hogy a rágalmazó felvétel 2010-ben készült, tehát a Portik-Laborc találkozók után.

Az ügy előzménye, hogy az M1 május 1-jei Híradójában – a birtokukba került három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumra hivatkozva – azt közölték: Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója állhatott a Kósa Lajos ellen a 2010-es országgyűlési választások előtt indult lejárató akció mögött.

Egy hónappal a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy NBH-sok (Nemzetbiztonsági Hivatal) kényszerítették a szöveg felolvasására. Az ügyben nyomozás is indult, amelyet felfüggesztettek.

Kósa Lajos ezzel kapcsolatban május 2-án, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: „politikai bűnözők vannak a szocialisták között”, és amíg ezt az MSZP nem tisztázza, addig nem lehet demokratikus és „normális” pártnak tekinteni.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szintén május 2-án, sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Fidesz szerint a baloldal válasszal tartozik arra a kérdésre, hogy kik állnak Kósa Lajos lejáratásának hátterében, ki volt a megbízó.

A két kormánypárti politikus nyilatkozataira válaszul az MSZP május 3-án közleményt adott ki; ebben arra szólította fel Kocsis Mátét és Kósa Lajost, kérjenek bocsánatot nyilatkozataik miatt, vagy a szocialista párt jogi lépéseket tesz ellenük. Az MSZP szerint ugyanis a Kósa Lajost lejárató videofelvételről kiderült, hogy az még 2007-ben készült, így nem lehet folyománya a 2008-ban létrejött Portik-Laborc találkozónak.

Az M1 Híradó május 3-i műsorából ugyanakkor az derül ki, hogy 2010-ben készülhetett a felvétel. A műsorban lejátszott felvételen a férfi azt mondta, a kft.-nél hét éve dolgozik. „A (...) kft.-nél dolgozom, (...) mellett vagyok hét éve alkalmazásban” – hangzott el az M1 Híradójában.

A köztévé úgy tudja, a videón szereplő férfi a rendőrségen elmondta azt is, hogy a felvétel az V. kerületi Galamb utca 4-es számú ház egyik lakásában készült. A lakást korábban Portik Tamás fiának cége bérelte, a vállalkozás fő tevékenysége videofelvételek készítése volt.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu