Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megjelent a Zöld Forrás program pályázati felhívása
A támogatás keretösszege 85 millió forint, a pályázatokat május végéig lehet benyújtani

A Vidékfejlesztési Minisztérium közzétette a 2013. évi Zöld Forrás program pályázati felhívását, a támogatás keretösszege 85 millió forint, a pályázatokat május 31-ig lehet benyújtani.  A Zöld Forrásból a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek által hatékonyan és eredményesen ellátható és átvállalható állami feladatok támogathatók, amelyek illeszkednek a III. Nemzeti Környezetvédelmi Program célterületeihez, segítik azok teljesítését.


A következő témákban lehet pályázatot beadni: a környezettudatos szemlélet és gondolkodásmód erősítése; éghajlatváltozás; környezet és egészség; települési környezetminőség; a biológiai sokféleség megőrzése, természet- és tájvédelem; fenntartható terület- és földhasználat; vizeink védelme és fenntartható használata; hulladékgazdálkodás; környezetbiztonság.

Zöld Forrás támogatást az a Magyarországon bejegyzett, főtevékenysége alapján környezet- és/vagy természetvédelmi célú, közhasznú fokozattal rendelkező, civil szervezetnek minősülő alapítvány és egyesület kaphat, amelyet 2012. január 1. előtt jogerősen bejegyeztek, 2011-ben és 2012-ben környezetvédelmi vagy természetvédelmi tevékenységet folytatott, 2012. évi közhasznúsági jelentését nyilvánosságra hozta, valamint saját maga képes pályázati programjának lebonyolítására, koordinálására. 

A támogatási igény nem lehet kisebb 400 ezer forintnál. Ha a pályázó szervezet összes ráfordítása elfogadott 2012. évi számviteli beszámolója szerint 2 millió forintnál kisebb, legfeljebb 500 ezer forint támogatásra pályázhat, ha ennél nagyobb, akkor legfeljebb összes ráfordítása 25 százalékának megfelelő, de 2 millió forintot meg nem haladó összegre. A vissza nem térítendő támogatás intenzitása 100 százalék.

A támogatás finanszírozási módja egyösszegű előfinanszírozás, utólagos elszámolási kötelezettség mellett. A támogatott tevékenységnek a támogatás számlára érkezésétől számított három hónapon belül meg kell kezdődnie, és legkésőbb 2014. augusztus 31-ig le kell zárulnia. A pályázatok benyújtásának (postára adásának) határideje: 2013. május 31., 24.00 óra. Egy pályázó szervezet legfeljebb egy pályázatot adhat be, több pályázat esetén az elsőként beküldöttet tekinti a VM érvényesnek. A pályázóknak pályázati díjat nem kell fizetniük. 

A tárca célja a Kárpát-medence jó környezeti állapotának megóvása, a létünket biztosító természeti erőforrások megőrzése. A pályázati kiírást a Vidékfejlesztési Minisztérium a zöld szervezetek képviselőinek közreműködésével készítette el, így az tovább egyszerűsödött. A pályázatok értékelésének hiánypótlási szakasza nincs. Az elmúlt években részben utófinanszírozásos volt a Zöld Forrás.

Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárának döntése révén ebben az évben teljes előfinanszírozással (100 százalékos előfinanszírozással) tudja a tárca segíteni az évek óta tartalék nélkül működő környezetvédelmi és természetvédelmi egyesületeket és alapítványokat.

A pályázati kiírás itt elérhető.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu