Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Pécs sokat nyert a franciákkal kötött megállapodással
A Pécsi Vízmű Zrt. részvényeinek megszerzésével közel 700 milliós vagyon került városi tulajdonba

Páva Zsolt, pécsi fideszes polgármester véleménye szerint a baranyai megyeszékhely különösen jól járt a Pécsi Vízmű-ügyben a francia Suez Environnementtel 2013. április 26-án kötött megállapodással – derül ki a városvezető helyi lapoknak adott interjúiból.


A napokban a PécsMa.hu hírportálnak, május 2-án pedig az Új Dunántúli Naplónak adott exkluzív interjút Páva Zsolt annak kapcsán, hogy a városvezető az önkormányzat felhatalmazásával megállapodást kötött a francia Suez Environnement vállalatcsoporttal. Ennek értelmében jelképes, egy eurós összegért visszavásárolta a Pécsi Vízmű Zrt.-t az önkormányzat úgy, hogy a városnak a korábban követelt tízmilliárd forint helyett hárommilliárd forint kompenzációt kell fizetnie. Az összeg kifizetését az állam átvállalja Pécstől.

Páva Zsolt a PécsMa.hu-nak adott, április 30-án megjelent interjúban azt mondta: a megállapodással a józan ész nyert, mert békésen sikerült lezárni közel negyven folyamatban lévő peres eljárást, a Pécsi Vízmű Zrt. részvényeinek megszerzésével közel 700 milliós vagyon került városi tulajdonba, valamint egy tucatnyi szolgáltató cég került vissza a városhoz.

A polgármester azt mondta, a megegyezésből a pécsiek azt fogják majd érezni, hogy nem emelkedik olyan mértékben a vízdíj, mint ahogy azt a Suez által delegált menedzsment tervezte.

Az önkormányzat vízművel kapcsolatos terveiről közölte, hogy az elaprózott, drága szolgáltatók ideje lejárt, ehelyett nagyobb, integrált szolgáltatók veszik át a helyüket. Várhatóan a Pécsi Vízmű is egy már létező vagy létrehozandó cég része lesz, akár a jelenlegi pécsi vízszolgáltatóba, a Tettye Forrásházba is beolvadhat. Minderről azonban még nincs döntés – tette hozzá.

Az Új Dunántúli Napló kérdésére, miszerint ha előre látta volna, mi történik, másképp döntött volna, Páva Zsolt azt mondta: utólag könnyű okosnak lenni, de nem hiszi, hogy másképp döntött volna. Kifejtette: annak idején olyan helyzet volt a vízműnél, amely miatt fel kellett mondaniuk a szerződést, az volt Pécs érdeke. Nem a franciákkal vagy a Suezzel volt a baj, hanem az itteni menedzsmenttel – közölte.

Egy másik felvetésre, amely szerint a vízmű székházának elfoglalása egy, a multik elleni fellépést tesztelő országos kísérlet volt, s ezt hálálja most meg a kormány a hárommilliárd forintos kompenzáció kifizetésével, a polgármester azt mondta, semmi sem igaz a hírből.

Forrás: PécsMa.hu - Új Dunántúli Napló - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu