Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megkezdődött Schwartz Béla ajkai polgármester pere
A zsarolással és hűtlen kezeléssel vádolt politikus egy ellene folyó lejárató kampány részének tekinti az eljárást

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és zsarolás miatt kezdődött büntetőper 2013. május 2-án a Veszprémi Járásbíróságon a szocialista Schwartz Béla ajkai polgármester ellen. A Laczkó Henriett bíró vezette büntetőtanács előtt a polgármester alaptalannak nevezte a vádat. Megjegyezte: 62 éves, de ilyen ügyben még soha nem állt bíróság előtt, bár politikai okok miatt az utóbbi időben többször is volt bíróságon.


A vádirat szerint az ajkai futballklub licenckérelmét a Magyar Labdarúgó Szövetség 2008-ban egy vissza nem fizetett tartozás miatt a bajnokság következő idényére nem fogadta volna el, ezért a polgármester a sportegyesület támogatása érdekében – tisztségéből fakadó vagyonkezelői kötelezettségét megszegve – a polgármesteri hivatal egyik dolgozójának, valamint egy építőipari cég munkatársának közreműködésével biztosított anyagi forrást a tartozás visszafizetéséhez. Őket bűnsegédként elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja az ügyészség.

Az ajkai önkormányzat az építőipari céggel egy korábban már elvégzett és kifizetett beruházásra fiktív vállalkozási szerződést kötött, amelynek alapján a tényleges munkavégzés nélkül leszámlázott vállalkozói díjat – 10,7 millió forintot – a gazdasági társaság, majd onnan a futballklub számlájára utalták át – áll a vádiratban.

Az ügyészség szerint a sportegyesület számlájára utalt pénzből a kölcsön egy részét visszafizették, de az építőipari vállalkozás a teljes összegre igényt tartott, a polgármester ezért a céget működtető sértettel fenyegető hangnemben közölte, hogy ha követelését továbbra is fenntartja, a városban nem kap munkát, illetve az önkormányzatnak már elvégzett munka díját sem fizetik ki.

A vád szerint a sértett végül a fenyegetés hatására beleegyezett, hogy követelésének egy részéről lemond, s azt támogatás címén az egyesületnek átadja. Schwartz Béla bírósági meghallgatásán megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint nem új járda építésére, hanem a meglévő és a megrongálódott járda javítására, a bódéi lakóparkhoz vezető murvás út, valamint a csingeri Bányász Emlékpark kialakítására fizettek ki 10,7 millió forintot. A zsarolás vádját visszautasította: soha nem fenyegette azzal a sértettet, hogy nem kap több munkát a városban – közölte.

Az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: ezt az eljárást is az ellene indított politikai, lejárató célú hadjárat részének tekinti. Az önkormányzat ellen 21 esetben indítottak különböző feljelentések miatt eljárást, ezek nagy része már lezárult, bűncselekmény hiányában – közölte. A bíróság csütörtökön a vádlottakat hallgatta meg, a tárgyalás pénteken tanúk meghallgatásával folytatódik.

Forrás: MTI

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu