Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Portik Tamás állhat Kósa Lajos lejáratása mögött?
A rendőrök szerint nem kizárt, hogy kényszerítették a debreceni polgármestert vesztegetéssel vádoló férfit

Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója állhatott a Kósa Lajos fideszes debreceni polgármester ellen a 2010-es országgyűlési választások előtt indult lejárató akció mögött - hangzott el 2013. május 1-jén este az M1 Híradójában.


Egy hónappal a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy NBH-sok (Nemzetbiztonsági Hivatal) kényszerítették a szöveg felolvasására. Az ügyben nyomozás is indult, amelyet felfüggesztettek. Az ügy aktáit idén februárban újra elővették - mondták el a hírműsorban.

Bagoly Bettina szóvivő, Fővárosi Főügyészség a Híradónak azt mondta: „az ügyben kényszerítés bűntettének gyanúja miatt időközben újraindult nyomozás április 26-ától fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik. Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztálya folytatja, jelenleg ismeretlen tettes ellen".

Mint elhangzott, a Híradó birtokába került három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumból az derül ki, hogy a Kósa Lajos elleni lejárató kampány mögött Portik Tamás állhat. A rendőrök szerint nem kizárt, hogy a videón látható férfit kényszerítették arra, hogy a debreceni polgármesterről valótlan adatokat állítson. Az ügy érdekessége, hogy az iratot osztályvezetőként az a rendőrtiszt írta alá, aki ma a V. László vállalkozóval kapcsolatos rendőri korrupciós ügyben előzetes letartóztatásban van.

A rendőrök szerint a felvétel az V. kerületi Galamb utca 4-es számú ház egyik lakásában készülhetett. A lakást korábban Portik Tamás fiának cége bérelte. A cégbíróság adatai szerint a kft. fő tevékenysége videofelvételek készítése. Mint elmondták, információik szerint a cégnek Portik Tamás, amíg szabadlábon volt, több megrendelést is adott.

A Kósa Lajost rágalmazó videó azután került fel az internetre, hogy 2008-ban Portik Tamás találkozott Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatójával. A találkozókon készült hangfelvétel leirata a múlt héten került nyilvánosságra. Ebből kiderült, hogy Portik Tamás felajánlotta a titkosszolgálat vezetőjének: terhelő adatokat szerez vagy kreál közéleti szereplőkről. A jegyzőkönyv szerint Portik Tamás arról is beszélt 2008-ban, hogy mindent elkövet, hogy 2010-ben az MSZP nyerjen a választásokon.

Forrás: M1 - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu