Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

135 ezren üdülhetnek idén az Erzsébet-programmal
Még 16 nyitva áll az Erzsébet-tábor keretében ez évben meghirdetett 56 pályázat közül

„Számításaik szerint Európában - a lakosságszámot figyelembe véve - Magyarországon jutnak el emberek a legnagyobb arányban nyaralni szociális üdültetési rendszerben." - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter 2013. április 30-án, az Erzsébet-program sajtótájékoztatóján.


Mintegy 135 ezer ember üdülését segíti az idén az Erzsébet-program - tette hozzá a program szóvivője. Nagy Anna elmondta, hogy ebben az évben 72 ezer gyermek jut üdülési és táborozási lehetőséghez. Tavaly alig egy tucatnyi tábor volt, az idén már több mint ötvenféle tábort hirdettek meg - közölte a szóvivő. Hangsúlyozta: minden, Magyarországon élő gyermek jelentkezhet az Erzsébet-táborokba.

A különbség a táborozás díjában van: ha a családban az egy főre jutó jövedelem meghaladja a 98 ezer forintot, akkor tízezer forint a részvételi díj, ha nem, akkor egy- vagy kétezer forint. Hozzátette, hogy még vannak nyitott pályázataik, tizenhat táborra lehet még jelentkezni. A jelentkezési határidő május 20-a. Nagy Anna szólt arról, hogy a legtöbben Kelet-Magyarországról jelentkeztek. Tájékoztatása szerint az Erzsébet-táborok június 17-én indulnak, és az utolsó turnus augusztus 24-én zárul. A tíz hétben folyamatosan több helyszínen és turnusban nyaralnak majd a gyermekek.

Guller Zoltán, az Erzsébet-program végrehajtásának kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy az Erzsébet-utalványnak mára több mint kétmillió felhasználója van, mintegy negyvenezer munkáltató rendeli meg azt havonta, és több mint negyvenezer elfogadóhely van, ahol be lehet váltani az utalványt.

Az elfogadóhelyek 80 százalékát az élelmiszer-üzletláncok boltjai teszik ki, húsz százalékát pedig a kisboltok. Az elfogadóhelyek kétharmada magyar tulajdonban van - jegyezte meg. Közölte, tavaly az Erzsébet-utalvány forgalmazója több mint 86 milliárd forintos forgalmat realizált. Az idei tervek 130 milliárd forintról szólnak - fűzte hozzá.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, az Erzsébet-tábor úszótáborának egyik vezetője arról beszélt, jó kezdeményezésnek tartja a programot, hiszen - mint mondta - nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy a gyermekeiket elküldjék nyaralni.  Kovács „Kokó" István, az Erzsébet-program tanácsadó testületének tagja közölte, az idén 19 féle sporttábor lesz. Ezek a sporton túlmenően élménytáborok - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón közreadott sajtóanyag szerint a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által ebben az évben kiírt pályázatok induló keretösszege 2,5 milliárd forint volt. Ebből 1,1 milliárd forint értékben szociális üdülési pályázatokat hirdettek meg. 1,4 milliárd forint értékben elsősorban gyermekek, fiatalok számára meghirdetett általános és tematikus táborokra, valamint tavaszi és őszi kirándulásokra írtak ki pályázatokat.

Az alapítvány a tavalyi üdülési csekkek idei maradványából 498 millió forinttal emelte a keretösszeget. Az idén az Erzsébet-tábor keretében 56 pályázatot hirdettek meg. A még nyitott 16 pályázatnak köszönhetően a programban részt vevő gyermekek száma tízezerrel nőhet.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu