Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Dunántúli települések fejleszthetik a közlekedésüket
Győr, Hévíz, Bük, Körmend és Zalaegerszeg összesen 1,2 milliárd forintot kapott projektjeire

Nyugat-dunántúli települések kapnak 1,2 milliárd forintot a közösségi közlekedés fejlesztésére az Új Széchenyi Terv forrásaiból. A pályázati kiírás célja a helyközi és városi tömegközlekedés biztonságosabbá, hatékonyabbá és színvonalasabbá tétele volt. A pályázó települések négy nagy projektre kaptak száz százalékos támogatást. A beruházások elsősorban Zalaegerszeg, Győr, Hévíz, Bük és Körmend városát, továbbá a környékbeli falvakat érintik.


Bük 200 millió forintot kapott a város és környékének közösségi közlekedésének fejlesztésére. Ennek megfelelően átalakítják a több évtizede épült, a térségben egyedüli nemzetközi autóbusz-pályaudvart, továbbá új utastájékoztató rendszert építenek ki. Mindamellett a környező településeken (Acsád, Bő, Iklanberény, Meszlen) felújítják a megállókat és átépítik az autóbuszöblöket. 

Körmenden a GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. részvételével rendbe hozzák a buszpályaudvart és a vasútállomást. A munkálatok során új utastájékoztató rendszereket helyeznek el, valamint renoválják a várótermeket, illetve további váróhelységeket hoznak létre. Az ugyancsak 200 millió forintból megvalósuló beruházás keretében a vasútállomás gyalogos felüljárója is megépül. 

Hévíz 196 millió forintos támogatást nyert a városi és az agglomerációs térség közlekedésének fejlesztésére. A munkálatok részeként összekapcsolják a sármelléki Balaton Airportot Hévízzel. Zalaegerszeg és Győr pedig 600 millió forint összértékű projekt megvalósítására kapott támogatást. A dél-dunántúli megyeszékhelyen dinamikus utastájékoztató és forgalomirányító rendszer kiépítésével fejlesztik helyi autóbusz-közlekedést, amely 23 helyi járatot, továbbá 10 megállóhelyet érint. 

Győrött kerékpárkölcsönző-hálózatot építenek ki: 23 helyszínen létesítenek tárolóhelyet, továbbá 215 biciklit vásárolnak. A Vasi Volán 185 helyközi autóbuszjáratára pedig dinamikus utastájékoztató rendszert épít ki.

Forrás: vezess.hu - Önkornet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu