Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az állam kártalanítja a Suez Environnementet Pécsett
A korábban követelt 10 helyett 3 milliárdot kell fizetnie a városnak

Jelképes, egy eurós összegért visszavásárolta a francia Suez Environnement vállalatcsoporttól a helyi vízművet Pécs önkormányzata. A 2013. április 26-i megállapodás értelmében a városnak a korábban követelt 10 milliárd forint helyett 3 milliárd forint kompenzációt kell fizetnie - jelentette be Páva Zsolt polgármester Budapesten tartott sajtótájékoztatóján nem sokkal az után, hogy aláírták a dokumentumot.


Orbán Viktor miniszterelnök április 25-én, Pécsen járt, és megállapodtak abban, hogy a kormány ezt az összeget biztosítja az önkormányzat számára - mondta a városvezető a sajtótájékoztató után. Páva Zsolt szerint ez azt jelenti, hogy a város még a közvetlen terhektől is megszabadul.

A megállapodás szerint az önkormányzatnak július 10-éig kell a kompenzációt kifizetnie. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, sikerült elérniük azt is, hogy Pécsnek nem kell sem kártalanítást, sem kártérítést fizetnie a francia cégnek. Páva Zsolt szerint a franciákkal kötött megállapodással sikerült európai módon, békében pontot tenni az évek óta húzódó ügy végére.

Páva felidézte, hogy még 2009 októberében kezdődött a vita a francia céggel, amikor az önkormányzat „birtokba lépett" a Pécsi Vízműnél, és megalakult az új szolgáltató, a Tettye Forrásház Zrt. Tájékoztatása szerint a pécsi vízművel együtt a város kezébe került a cég menedzsmentjoga is, továbbá megegyeztek abban is, hogy lezárják a folyamatban lévő jogi ügyeket.

Szerinte az önkormányzat a megállapodással jól járt, hiszen a 3 milliárd forintos kompenzálással szemben az elmúlt 3 és fél évben megtakarítottak a pécsi polgároknak 2,9 milliárd forintot, azaz ennyivel fizettek kevesebbet a szolgáltatásért. Hozzátette, ez idő alatt az új szolgáltatónak, a Tettye forrásháznak közel 500 millió forintos nyeresége volt.

A polgármester köszönetet mondott az ügy érintettjeinek és külön megköszönte a francia cégnek az együttműködését. Újságírói kérdésekre cáfolta azt a hírt, hogy a szerződést tíz évre titkosították volna. Jelezte ugyanakkor, hogy délelőtt - a Suez kérésére - a közgyűlés zárt ülésén tárgyaltak, illetve hoztak döntést, majd akkor arra kérték a képviselőket, hogy az aláírásig, azaz délután 4 óráig kezeljék bizalmasan az információkat.

A polgármester hozzátette, a megállapodás minden dokumentuma bárki számára megtekinthető és a város honlapjára is felkerül.

Páva Zsolt kérdésre cáfolta azt is, hogy korábban döntés született volna arról, hogy 1,3 milliárd forintot lehetne az ügyletre kifizetni. "Ez egy bedobott szám, ezt valaki kitalálta valamilyen fiktív alapon, (...) de ez semmiféle alappal nem rendelkezik, vélekedések voltak (...), a Suez 10 milliárdra perelt bennünket" - fogalmazott, és emlékeztetett arra is, hogy ő korábban azt mondta, legfeljebb 5 milliárd forint, ameddig a város el tud menni.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu