Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Május közepéig kap haladékot Érpatak és Nagykálló
A két településnek meg kell állapodnia a közös önkormányzati hivatal létrehozásának ügyében

Május 10-ig kell közös önkormányzati hivatalt létrehoznia Érpataknak Nagykállóval - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal döntését a szervezet sajtóreferense. A település lakosainak ezzel egy időben tartott budapesti demonstrációján Orosz Mihály Zoltán (Jobbik), Érpatak polgármestere jelezte: Nagykálló a határidő lejártáig megbízással látja el a jegyzői feladatokat.


A kormányhivatal sajtóreferense, Palicz György azt közölte, hogy Érpatak község önkormányzata korábban elmulasztotta törvényi kötelezettségét, miszerint március 2-ig kellett volna közös hivatalt kialakítania valamelyik közeli helyhatósággal.

A törvényi határidő lejártáig egyetlen társönkormányzattal sem kötött megállapodást a település, ezért a térségi kormányhivatal vezetője - saját jogkörében eljárva - jelölte ki Nagykállót Érpatak együttműködési partnerének. (A kijelölés azonban nem pótolja a megállapodás aláírását.)

A sajtóreferens kitért arra, hogy a megyei kormánymegbízott által kibocsátott törvényességi felhívás alapján a két település között már megkezdődtek az egyeztetések, amelyek végleges lezárásáig az érpatakiak a jegyzői hatáskörbe tartozó államigazgatási ügyeket Nagykálló város polgármesteri hivatalában intézhetik, az ügyfélfogadási időben. A javaslat szerint később heti két napon, kedden és csütörtökön helyben tudják majd intézni ügyeiket az érpataki lakosok.

Érpatak néhány tucatnyi lakosa és polgármestere 2013. április 23-án a Belügyminisztérium épülete előtt demonstrált. Orosz Mihály Zoltán kijelentette: a település működése március vége óta szabályozatlan, azóta 31 jegyzői hatósági ügy halmozódott fel. Közölte: Nagykállóval azért nem írták még alá a szükséges megállapodást, mert egyik fél sem tudta a másik ajánlatát elfogadni, mindkét érintett neki kedvező és több jogosítványt tartalmazó megállapodást akart.

A település vezetője azt mondta: ilyen esetre nincs jogi kánon, amely alapján lépniük lehetne, erre szeretnék felhívni a figyelmet. Utalt arra is, hogy noha a kormányhivatal kijelölte Nagykállót, ott nem tudtak eddig ügyet intézni. Jelezte: közben Nagykálló jegyzője arról tájékoztatta, hogy mostantól a megállapodás aláírásáig megbízással elláthatják a hatósági feladatokat.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu