Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Mélyülő együttműködés Kína és Magyarország között
Gödöllő adott otthont a második alkalommal megrendezett Magyar és Kínai Önkormányzatok Partnerségi Konferenciájának

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitotta meg a II. Magyar és Kínai Önkormányzatok Partnerségi Konferenciáját, 2013. április 24-én, Gödöllőn a kastély lovardájában. Az eseményre - amelyen részt vett Hsziao Csien, a Kínai Népköztársaság nagykövete is - 170 kínai és 240 magyar önkormányzati vezető, illetve üzletember regisztráltatta magát.


A mostani tanácskozás tovább erősítette a magyar-kínai együttműködést

A magyar-kínai kapcsolatok már nem csupán a protokolláris keretekre szorítkoznak, a gazdasági és kulturális együttműködésen túl szoros barátság is összeköti a két országot - hangsúlyozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a konferencia megnyitóján.

A második alkalommal megrendezett tanácskozáson a közigazgatási és igazságügyi miniszter egyebek mellett azt mondta: az együttműködés mélyülését, sikerességét jelzi, hogy az első, 2008-as hasonló rendezvényre kínai részről csupán fele ennyien jöttek el, míg a magyar önkormányzatoktól a most megjelenteknek mindössze egyharmada képviseltette magát.  Ez a felfokozott érdeklődés részben az évek során kialakult személyes kapcsolatoknak tudható be - tette hozzá Navracsics Tibor.

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkára szerint sem a tudatlanság, sem pedig a nyelvi, megértési nehézség nem lehet akadálya az egymás felé nyitásnak, amihez jó alap a kínai és a magyar önkormányzatok között már meglévő számos kapcsolódási pont. A mostani tanácskozás hat témája közül a jó állammal, az oktatással, a gazdasággal, illetve a mezőgazdasággal összefüggő eszmecserét emelte ki az államtitkár. 

A kínai és a magyar nép múltjában, illetve természetében meglévő azonosságokról beszélt köszöntőjében Li Csien-ping, a tanácskozás egyik szervezőjének, a Kínai Külföldi Baráti Társaságok Szövetségének alelnöke. Olyan „feltaláló" népek kapcsolatépítéséről van szó, melyek külön-külön megvívták már a maguk harcát, s kultúrájukban is sok a közös pont - fogalmazta meg az együttműködés gyökereit az alelnök. 

Hsziao Csien, a Kínai Népköztársaság nagykövete köszöntőjében hangsúlyozta: Magyarország 63 évvel ezelőtt épített ki kapcsolatot Kínával. Azóta a partneri viszony elmélyült, számos magas szintű látogatással színesedett, gazdagodott, miközben 23 testvérvárosi kapcsolat jött létre. A két ország közötti kereskedelmi forgalom fellendülése is jelzi, hogy Magyarország Kína egyik legfontosabb partnerévé vált - hangsúlyozta a nagykövet.

A Magyar és Kínai Önkormányzatok Konferenciája lehetőséget ad az önkormányzatok közötti kapcsolatok ápolására, új kapcsolatok építésére, szakmai együttműködések kialakítására, a legjobb gyakorlatok megismerésére. A magyar-kínai kapcsolatrendszer a politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatokon nyugszik, ezt erősíti meg az önkormányzatok hasonló területeken végzett együttműködése.

A konferencia plenáris ülését követően testvérvárosi megállapodást írtak alá Pécs és Jingzhaden között.

Forrás: MTI - godollo.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu