Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A rezsicsökkentés káros mellékhatása Kazincbarcikán
A város fűtőerőművének átmenetileg korlátoznia kellett működését, veszteséges üzemelése miatt

A Kazinc-Therm Kft. által üzemeltetett fűtőerőmű 2013. április 20-án korlátozta működését, emiatt a Borsod megyei Kazincbarcika távfűtéses lakásaiban a melegvíz-szolgáltatásban zavarok keletkezhetnek - tájékoztatta a település polgármestere, Szitka Péter (MSZP) az MTI-t.


Szitka Péter közleménye szerint „a Kazinc-Therm Kft. veszteségesen működik, miután a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, továbbá a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által megállapított, kötelezően alkalmazandó termelői távhőár - álláspontjuk szerint - nem nyújt fedezetet a hőtermelés indokolt költségeire".

A társaság követeléseinek kiesése és veszteséges működése miatt nem tudja kifizetni gázszolgáltatójának számláit, ezért a kazincbarcikai fűtőerőmű működésének átmeneti korlátozására kényszerült - olvasható a dokumentumban.

A Kazinc-Therm Kft. - amelytől a Timpanon Kft. a hőt vásárolja - azzal, hogy április 20-án átmenetileg korlátozta szolgáltatását, „megszegte szerződését és cserbenhagyta a barcikai családokat" - írta Szitka Péter, hozzátéve, hogy Kazincbarcika önkormányzata és a Timpanon Kft. ezzel kapcsolatban azonnal megteszi a megfelelő jogi lépéseket, megfontolja a szerződés felbontását, és tárgyalásokat folytat a probléma mielőbbi megoldása érdekében.

„Olyan lehetőséget keresünk, amely a biztonságos és zavartalan működés szempontjából a lehető leggyorsabb és legjobb" - közölte a polgármester. Megjegyezte: bíznak abban, hogy a kft. kényszerű lépését kiváltó ármegállapítási problémára, s ezáltal a több mint 8200 kazincbarcikai család gondjára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felfigyel, és partner lesz a helyzet mielőbbi megnyugtató megoldásában.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu