Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A kormányhivatal ellenőrizheti a szemétdíj emelését
Demeter Ervin szerint, BAZ megyében negyvenkilenc település hozott törvénytelen rendeleteket

A rezsicsökkentésben kiemelt a kormányhivatalok szerepe, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal élt a lehetőséggel és ellenőrizte az önkormányzatok szemétszállítási díjemelését - mondta Demeter Ervin kormánymegbízott, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal részéről 2013. április 20-án a Fidesz békési szervezetének rendezvénye előtti sajtótájékoztatón.


Közlése szerint a megye 358 önkormányzatból 49 település saját hatáskörben, törvénytelen rendeleteket hozott. Utóbbiakkal személyesen is tárgyalnak az árszabályozási rendeletek visszavonásáról.
    
Mint mondta: a hulladékgazdálkodási díjak meghatározásában a kormány az árhatósági jogkört 2013. január elsejétől a vidékfejlesztési miniszter hatáskörébe rendelte, a díjakat a miniszter a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szakmai javaslata alapján határozza meg.
    
A tapasztalatokat összegezve Demeter Ervin kiemelte: ellenérdekelt félként viselkedett a 49 önkormányzat, 2012-ben olyan rendelkezéseket hoztak, amelyeket 2013. január elsejétől nem tehettek volna meg. Az új alaptörvény és az új önkormányzati rendszer szerint is az önkormányzatok törvényességi felügyeletét a kormányhivatalok látják el.
    
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal felszólította a 49 önkormányzatot, helyezze hatályon kívül az áremelésre vonatkozó törvénysértő rendeleteket, azokat eddig három település vonta vissza. Akik ennek nem tesznek eleget, azokkal szemben a kormányhivatal a Kúriához fordul. A rendelkezéseket hatályon kívül helyező önkormányzatoknál a szemétszállítási díjakat a vidékfejlesztési miniszter fogja érvényesíteni - tette hozzá.
    
Békés megyében az ellenőrzések még folyamatban vannak - mondta Erdős Norbert kormánymegbízott, a Békés Megyei Kormányhivatal részéről. Kiemelte: a hivatal a törvénysértő önkormányzatokat személyesen keresi fel.

Forrás: MTI 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu