Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az európai energiaellátás aktuális kérdéséi
Uniós és magyar szakértők osztják meg nézeteiket Pécsett

„Az energiaellátás biztonsága - Hogyan biztosítható az ellátás az EU-ban és a szomszédos országokban?" címmel rendez konferenciát az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság és Pécs városa április 29-én, a pécsi Kodály Központban. A rendezvényen meghívott európai uniós és magyar szakelőadók osztják meg nézeteiket arról, hogy az EU energiapolitikája hogyan segítheti elő a tagországok ellátásbiztonságát.


A résztvevők kerekasztal-beszélgetés keretében vitatják meg az energiaügyi együttműködés kérdését az EU és a szomszédos országok szemszögéből, de tárgyalnak az energiaügyi együttműködési eszközök javításának módjairól is - derül ki Pécs Város Önkormányzata közleményéből. A rendezvény több szempontból is időszerű, hiszen nemrégiben ért véget az Európai Bizottság nyilvános konzultációja az EU energiapolitikájának külső dimenziójáról, továbbá ez évben várható az energiapolitikáról szóló közlemény nyilvánosságra hozatala is.

A magyar EU-elnökség legfőbb prioritásai közé tartozik az egységes európai energiapiac létrehozása és a külső energiától való függés csökkentése. A Földközi-tenger térségének déli részében vagy a Japánban tapasztalt válsághelyzetek jelentős mértékben kihatnak az egész világ energiaellátásra, továbbá az EU földgáz- és olajellátását biztosító vezetékekről folyó tárgyalások bizonytalanságot szülnek az EU energiafüggésével kapcsolatban.

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság delegációja hivatalos útja alkalmával a pécsi biomassza erőműben is látogatást tesz, mely során a küldöttség tagjai a Pécsett alkalmazott technológiával és a helyi megújuló energiatermelési törekvésekkel ismerkednek meg. A PANNONPOWER által működtetett biomassza blokk Közép-Európa legnagyobb megújuló energián alapuló erőművének számít, mely jelentősen hozzájárul Magyarország és az Európai Unió energiafüggőségének csökkentéséhez.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu