Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Már nem csak devizahitelesek költözhetnek Ócsára
A kormány a módosított feltételekkel 2013. május 10-ig tolta ki a jelentkezési határidőt

Ócsára már nem csak devizahitelesek mehetnek, a kormány bővítette a pályázati kört. Az átadás lassan befejeződik, de a beköltözések idejét nem tudja az ócsai önkormányzat - írja a nol.hu. A házakat csak érvényes bérleti szerződés birtokában lehet elfoglalni, azonban ezelőtt még több lépcső van: a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. még sok házat nem vett át, pedig ezt követhetné a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. átvétele, majd a szerződés megkötése az ügyfelekkel.


A nol.hu információi szerint a telep első ütemének műszaki átadás-átvétele a hónap elején megkezdődött, miután a kivitelező Veszprém-Ber Zrt. március végén jelentette, kész vannak a beruházással. Eddig a közmű- és úthálózat, valamint a közterületek átvétele zajlott le - részletezték. A házak átadása most kezdődik, a költözés azonban valószínűleg júniusra fog csúszni. Az iskolai, óvodai beiratkozások azonban addigra lefutnak, így senki nem tud biztosat.

Az első húsz családdal 47 gyerek fog érkezni, de az óvoda még csak decemberre készülhet el. A bölcsőde építése viszont szeptemberre befejeződik, és az iskolában most is tudnák fogadni a gyerekeket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közlése szerint a lakók többsége Pest megyéből költözik majd Ócsára, de Nyíregyházáról, Püspökladányból és Szekszárdról is érkeznek családok. Az első körben tizenöt kétgyermekes, három háromgyermekes és két négygyermekes család foglalhatja el a szociális bérlakásokat - írja a nol.hu cikke.

A szülők egy részének van munkája, akad köztük orvos és vállalkozó is, míg másoknak olyan szakmájuk - festő-mázoló, targoncás, bolti eladó - van, amellyel reményeik szerint jó eséllyel találnak munkát a főváros közelében.

Az ócsai önkormányzat nem tud róla, hogy bárki a leendő lakók közül segélyekből élne. Úgy vélik, a lakók többsége egyébként számít a háztáji termelésből érkező bevetőre, több helyi gazda pedig jelezte, hogy szívesen segít a házkörüli kertek beindításában.

Már nem csak a devizahitelesek, hanem például a közmű vagy közös költség miatt árverésre bocsátott otthonok lakói is mehetnek Ócsára. A kormány módosított feltételekkel 2013. május 10-ig tolta ki a jelentkezési határidőt, de a tartalékkeretbe az év végéig lehet még jelentkezni. Akik az első pályázaton elbuktak, azok új jelentkezés nélkül is bekerülnek a második körbe, ennek lebonyolítását -mint korábban is- a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézi.

Mint a lap megírta, a lakótelepen a közműveket már a negyed egészére - az eredetileg tervezett 420 házra - kiépítették, így már csak ezért sem fognak leállni a további építkezések. A projekt egészére biztosított hatmilliárd forintnak még a felét sem költötték el. Korábban olyan hírek érkeztek, hogy a kevés jelentkező és a szigorú feltételek miatt le fog állni a lakópark építése.

Forrás: nol.hu - alfahir.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu