Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kilakoltathatják ősztől a problémás „fészekrakókat”
Miskolc önkormányzata megvette 200 avasi lakást érintő banki követeléseket

Aláírták azt a szerződést, melynek értelmében a miskolci önkormányzat tulajdonába kerültek a hátralékkal terhelt „fészekrakós" lakásokat érintő, banki követelések. A szükséges jogi eljárásokat követően a város így megszerezheti az érintett ingatlanok tulajdonjogát is, és akár már ősszel elindíthatja a kilakoltatásokat - írja a Minap Online.


Erről Kriza Ákos polgármester, Kiss János, az önkormányzat Jogi Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának elnöke, és Schweickhardt Gyula projektmenedzser számolt be 2013. április 16-án. Kriza Ákos kihangsúlyozta: a város vezetésének megalakulásától kezdve eltökélt szándéka, hogy rendezze azt a súlyos problémát, amelyet a beköltöztetett „fészekrakók" jelentenek egyes városrészekben - leginkább az Avason - s visszaadja az érintett miskolciaknak a korábbi nyugodt, biztonságos lakókörnyezetet.

Ennek érdekében indították el a rendszeres, hatósági ellenőrzéseket, a mai napon pedig aláírták azt a szerződést, melynek értelmében a város tulajdonába kerültek az érintett lakásokat terhelő, banki követelések. Ez nagyon fontos mérföldkő a fészekrakókkal vívott harcban.

Kiss János elmondta, alapos felmérések, környezettanulmányok alapján választották ki a szóban forgó, csaknem kétszáz, problémás lakást. Ötven másikból, a rendszeres hatósági ellenőrzéseknek köszönhetően, már eltávoztak a lakóik.

Sorozatos tárgyalások után az önkormányzat vételi ajánlatot tett az OTP csoport két tagjának, hogy a fészekrakókkal szemben fennálló követeléseiket a nyilvántartási érték 35 százalékán megvenné a város. Az OTP csoport elfogadta az ajánlatot, február 8-án megküldte az önkormányzat számára az erről szóló hivatalos tájékoztatást, ma pedig aláírták szerződést is. 

Kiss János kiemelte, ezzel az önkormányzatnak lehetősége nyílt, hogy dinamizálja, felgyorsítsa a már folyamatban lévő, kilakoltatási eljárásokat, s arra is, hogy a jogszabályi előírások szerint, újakat kezdeményezzen. A jogi eljárások, illetve a végrehajtás során a városnak lehetősége nyílik, hogy megszerezze az érintett ingatlanok tulajdonjogát, s akár már ősszel elindíthatják a kilakoltatásokat.

Kiss János hangsúlyozta, a kilakoltatott fészekrakók további elhelyezését illetően az önkormányzatnak semmiféle jogszabályi kötelezettsége nincs, s az sem fordulhat elő, hogy esetleg a város más pontjain bukkanjanak majd fel, további problémákat okozva. - Minden eshetőségre megvan a forgatókönyvünk - emelte ki a bizottsági elnök.

Schweickhardt Gyula arról szólt, hogy a város költségvetésében rendelkezésre áll a követelések megvásárlásához szükséges összeg, a leamortizált lakások felújítását pedig a Start-program keretében végzik el. Kriza Ákos polgármester kihangsúlyozta: ezeket a későbbiekben nem szociális bérlakásokként értékesítik, hanem a fiatal, miskolci szakemberek lakáshelyzetének megoldására, ezzel is segítve helyben maradásukat.

Forrás: Minap Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu