Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Országos művelődésügyi konferencia-sorozat indul
A Nemzeti Művelődési Intézet szakemberei egy hónap alatt kilenc városba látogatnak el

Egy hónap alatt kilenc városban, több mint 1000 kulturális és önkormányzati szakember részvételével rendez konferenciát a néhány hete új szervezeti keretek között működő Művelődési Intézet. A „Szakmai megújulás a Nemzeti Művelődési Intézettel - új irányok és tartalmak a közösségi művelődésben" című szakmai rendezvénysorozat az aktuális közművelődési változásokról, az Intézet munkájáról és az átalakulás eredményeiről számol be.


Gyöngyös, Zalaegerszeg, Kaposvár, Tatabánya, Kecskemét, Debrecen, Békéscsaba, Győr és Budapest lesz a helyszíne a 2013. április 16. és május 10. között megrendezendő konferencia-sorozatnak, amely a kulturális szakemberekkel, a civil kulturális szervezetek képviselőivel és az önkormányzati együttműködőkkel ismerteti meg az Intézet megújulásának legfontosabb tartalmi és szervezeti elemeit.

A rendezvénysorozat nem kevesebbet tűz ki céljául, minthogy mind szélesebb körben elfogadtassa, hogy a kultúra, a közösségi művelődés a maga sajátos eszközeivel hozzá tud járulni a nemzeti összetartozás erősítéséhez, az európai-humanista szellemiség általánossá válásához, a vidéki Magyarország értékeinek megőrzéséhez, gazdagításához.

Az újjáalapított intézet legfontosabb feladata a közművelődés fejlesztő hatásainak országos szintű, hálózatban történő biztosítása, a kultúrára fordított közpénzek hatékony felhasználása, valamint a közművelődés gazdaságélénkítő szerepének maximalizálása.

A Kormány döntése értelmében a Művelődési Intézet országos működésűvé vált, irodahálózatának felállításával tizenkilenc megyében végzi a területi szintű közművelődési szakmai szolgáltatást és tanácsadást. Ezzel a döntéssel az volt a kormányzat célja, hogy a közigazgatási és finanszírozási keretek megváltoztatása, jelen esetben a pénzügyi támogatás jelentős megnövelése, valamint a források elosztásának a módja biztosítsa a közművelődési tevékenységek széleskörű kínálatát az ország 19 megyéjében.

A rendezvénysorozaton a résztvevők tájékoztatást kapnak a közösségi művelődés megerősítése érdekében végzett stratégiai tervező munkáról, a Művelődés Intézet szakmai koncepciójáról, valamint a szakmai-módszertani munka szervezeti, tartalmi kérdéseiről, céljairól valamint lehetőségeiről.

A konferencia kilenc helyszínén Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, az Intézet kiemelt stratégiai partnereinek képviselői, a programnak otthont adó város kulturális életének meghatározó személyisége, az Intézet megyei módszertani irodájának helyi munkatársa, települési döntéshozók és az Intézet szakterületi vezetői tartanak korreferátumokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága képviseletében Halász János kultúráért felelős államtitkár április 17-én, Zalaegerszegen tiszteli meg előadással az eseményt.

A nagyszabású sorozat célja, hogy a település kulturális életében meghatározó szerepet vállaló közművelődési szakemberek, civil szervezetek, települési döntéshozók aktuális tájékoztatást kapjanak az elkövetkező hónapok kiemelt közművelődési projektjeiről, terveiről, megismerjék a bekapcsolódás lehetőségeit, az Intézet megyei módszertani segítőhálózatának munkatársait, az iroda szolgáltatásait és szakmai programkínálatát.

A konferencia áprilisi állomásai:

2013. április 16. - Gyöngyös (meghívó letöltése)
2013. április 17. - Zalaegerszeg (meghívó letöltése)
2013. április 18. - Kaposvár (meghívó letöltése)
2013. április 25. - Tatabánya
2013. április 30. - Kecskemét

A rendezvénysorozatot szervező Nemzeti Művelődési Intézet május első felében Békéscsabára, Győrbe, Budapestre és Debrecenbe várja az érdeklődőket. Az egyes helyszíneken megvalósuló részletes programot és a jelentkezési határidőket a csatolt meghívókban lehet megtekinteni.

Forrás: Nemzeti Művelődési Intézet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu