Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A Világjátékok megrendezése óriási lehetőség
Gémesi György szerint az eseményből az egész ország profitálhat

Miután a fővárosi közgyűlés is támogatja, mindkét rendező város részéről zöld utat kapott a 2017-es Világjátékok-pályázat. Gödöllő már korábban állást foglalt az olimpián kívüli sportágak világversenyének megpályázása kapcsán, míg a Fővárosi Közgyűlés április 27-i ülésén 30 igen és 1 tartózkodás mellett fogadta el az erről szóló határozatot. Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke a szavazás után örömének adott hangot.


A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) véleménye szerint az esemény tervezett költségvetése 11 milliárd forint. Abban az esetben, ha a Budapest-Gödöllő pályázat nyer, Budapest a 11 milliárdból 2 milliárd forintot vállal, amit négy évre lebontva kell biztosítania. Az NSSZ előzetesen 5 millió forintos támogatást kért a fővárostól, amelyet e közgyűlési határozattal a főpolgármesteri keretből biztosítanak.

Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke a szavazás után örömének adott hangot: „A Világjátékok megrendezése hatalmas lehetőségeket hordoz magában. Örülök, hogy a főváros ilyen egyhangú döntéssel foglalt állást, de még szükség van az állam támogatására is. Ez egy olyan lehetőség, amelyből nem csupán a főváros, de az ország is profitálhat. Nem kell sportlétesítményeket építeni, a meglévőkben megrendezhető ez az esemény, és ami külön hangsúlyozandó, hogy az olimpián kívüli sportágak világversenye komoly direkt és indirekt bevételi lehetőségeket hordoz magában. Gőzerővel dolgozunk a pályázaton, hogy jövő hónap végére a lehető legütőképesebb anyaggal rukkoljunk elő" -mondta Gémesi György, aki a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is egyben.

A Világjátékokat négyévente rendezik meg, mindig a nyári olimpiát követő évben. Legutóbb Tajvan adott otthont a sporteseménynek, míg 2013-ban a kolumbiai Cali lesz a házigazda. A 2017-es Világjátékokra szóló pályázatot május 31-ig kell beadni a Világjátékok Nemzetközi Szövetségéhez (IWGA), ahol még idén döntenek a 2017-es játékok helyszínéről. Az már korábban kiderült, hogy a Budapest-Gödöllő mellett Fokváros, Moszkva és Wroclaw is jelezte rendezési szándékát - adja hírül a sportforum.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu