Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A konszolidáció után most jöhetnének a fejlesztések
Egyelőre kérdéses, milyen hatása lesz a feladatfinanszírozásnak önkormányzatok működésére

Az állami adósságátvállalásokat követően az önkormányzatok akár jelentősebb fejlesztésekre, beruházásokra is vállalkozhatnak - emelte ki beszédében Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes 2013. április 12-én, a IV. Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencián.


A válságot követő években a hitelszűke, a magas adósságok és az önerő hiánya miatt szinte teljesen leálltak az önkormányzati fejlesztések. Most, miután az önkormányzatok adósságaik nagy részét átadták az államnak, felmerül a kérdés, hogy az új, feladatellátásra átállt finanszírozási rendszerben az önkormányzatok tudják-e fejleszteni városaikat, községeiket, illetve gyarapítani vagyontárgyaikat - mondta Bagdy Gábor.

Kitért rá, hogy az elmúlt évek jelentős vagyonátcsoportosítást eredményeztek a Fővárosi Önkormányzat ingatlanvagyonában is. A kórházak, iskolák, gyermekvédelmi és szociális intézmények az állam tulajdonába kerültek. Ezzel egy időben viszont a főváros visszakapta a korábban privatizált vízi közműveket. A változások egészen új helyzetet teremtettek, hatásai az önkormányzat napi működésében mégis csak most kezdenek érzékelhetővé válni - tette hozzá.

A kétnapos konferencián több mint harminc előadáson elsősorban az állami vagyonátcsoportosítások tapasztalataival, az önkormányzatok vagyongazdálkodással kapcsolatos fejlesztési stratégiáival, az önkormányzatok, vagyonkezelők közötti tapasztalatátadással és a vagyongazdálkodásban felmerülő olyan speciális kérdéseket vitatnak meg, mint az önkormányzati szociálisbérlakás-szektor jövője, a bevételekkel való gazdálkodás és a szabványosítás, vagy az új vagyongazdálkodási rendszerek használatával kapcsolatos tapasztalatok. 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara és a Fővárosi Vagyonkezelő által szervezett konferencián a pénzügyi főpolgármester-helyettes Szita Károly kaposvári polgármesternek adta át „Az év önkormányzati vagyongazdálkodója 2012" díjat.

Forrás: budapest.hu
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu