Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Negyven millióból újul meg a tatabányai vasútállomás
A város és a MÁV Zrt. fele-fele arányban járul hozzá a kiadásokhoz

A MÁV Zrt. és a tatabányai önkormányzat közötti együttműködés eredményeként megújulnak a tatabányai állomás utasok által használt részei. A város és a vasúttársaság egyaránt 20-20 millió forinttal járul hozzá a munkálatokhoz. A feladatátadásról, a költségek megosztásáról a felek megállapodást írtak alá - írja a 24 óra.


A tatabányai vasútállomás és Alsógalla megállóhely utasforgalmi létesítményeinek üzemeltetését április 1-jétől az önkormányzat végzi. A feladatátadásról, a költségek megosztásáról a felek megállapodást írtak alá. A tervezett munkálatokról a helyszínen Schmidt Csaba polgármester, a MÁV Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatóság képviseletében pedig Farkas Örs tájékoztatott 2013. április 12-én.

- Az önkormányzat és a MÁV Zrt. 20-20 millió forintot különített el a tatabányai állomás utasforgalmi területeinek közeljövőben megvalósuló felújítására - hangsúlyozta Schmidt Csaba, hozzátéve, a munka már elkezdődött, hiszen 5,2 millió forintos költséggel a város járdát épített a peronokhoz vezető híd kijárati lépcsősorához, és rendbe tette annak környezetét is.

- A folyamatnak hamarosan újabb látható jelei lesznek. Elsőként balesetmentessé tesszük a bejárati lépcsőket, a peronhoz vezető hídon pedig megszüntetjük a beázásokat. Később, ahogy lehetőség nyílik rá, komfortosabbá tesszük a várótermet is, de addig is kérjük a tatabányaiak türelmét - fogalmazott a polgármester.

- Tatabánya a budapesti elővárosi vasúti forgalom egyik kiemelt állomása, valamint IC, Railjet vonatok megállási helye is. Tehát a városból utazóknak a vonatok fedélzetén már minőségi szolgáltatásokat nyújt a vasúttársaság. Az együttműködés nyomán, a várossal közösen az állomáson is erre törekszünk - mondta Farkas Örs hozzátéve, a MÁV az első ilyen együttműködést a gyömrői önkormányzattal kötötte, az ottani állomás üzemeltetését 2011-től a település végzi.

A gyömrői példát a gödöllői önkormányzattal közösen felújított Királyi váró követte. A 2012. évi mintaprojekt keretében pedig számos Balaton-parti állomásról, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonal megújuló állomásairól, megállóhelyeiről kötött együttműködést a vasúttársaság.

Forrás: 24 óra - kemma.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu