Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tiszafüreden leállítják bizonyos segélyek kifizetését
A városban zajló adósságrendezési eljárás miatt kell felfüggeszteni a nem kötelező feladatokat

A nem kötelező feladatok ellátását felfüggeszti Tiszafüred önkormányzata. Vagyis leállítják bizonyos - önkormányzati hatáskörbe tartozó - segélyek kifizetését.  Nem lesz közgyógyellátási támogatás, az idős helybeliek újra többet fizetnek a vízért és a szemétszállításért, de a temetésekhez remélt segítség is elmarad.


A város gyenge anyagi helyzete még nem lenne ok a pénzügyi szigorra, viszont a Tiszafüreden zajló adósságrendezési eljárás menetét törvény köti: ha elindul, a nem kötelező feladatok leállnak.

Az adósságrendezés persze nem magától indult, hanem a képviselő-testület kezdeményezésére, a fideszes többségű városvezetés akkor döntött az eljárás szükségességéről, amikor a városka független polgármesterét épp - a testület javaslatára - felfüggesztették. Pintér Erikát ugyan a bíróság február elején visszahelyezte hivatalába, de az adósságrendezésből nem volt visszaút.

Spisák György, Tiszafüred jegyzője szerint a többség ugyan nem érzi meg a segélyek leállítását, de aki igen, az már háborog. „150 ezer körül van a legolcsóbb temetés, ebből ötvenezer a segély. Májustól ez nem lesz" - mondja, hozzátéve, hogy neki szintén nem konfliktusok nélküli a viszonya a testülettel.

A jegyző nem titkolja, hogy nem ért egyet az adósságrendezés elindításával, szerinte Tiszafüred nem volt fizetésképtelen helyzetben.

A várossal szembeni egyik legnagyobb követelés a szomszédos Tiszaszőlősé, amely 2000-ben vált külön Tiszafüredtől. A két település között zajlik a per - a tét nem kicsi: félmilliárdról megy a vita -, ha nem lesz megegyezés, akkor jön a vagyonfelosztás.

És hogy mikor számíthat a füredi rászoruló újra segélyre? Az ígéretek szerint akkor, amikor a képviselőtestület elfogadja a válságköltségvetést, ami 160 milliós mínusszal számol.

Forrás: FN24

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu