Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nagykőrös mégis megpróbálkozik a megyeváltással
Az érvénytelen népszavazás után a Kormány vagy az Országgyűlés hozhatja meg a végleges döntést

Magasabb részvételt várt a megyeváltásról is véleményt kérő, érvénytelenül zárult 2013. április 7-i népszavazáson Nagykőrös polgármestere. Czira Szabolcs szerint a megjelentek többségi akaratát szem előtt tartva az Országgyűlés remélhetőleg hozzájárul majd a város Bács-Kiskunhoz való csatlakozásához.


Czira Szabolcs (Fidesz) az MTI érdeklődésére elmondta, hogy 40 százalékot meghaladó részvétellel számoltak, tekintettel arra, hogy a 2010-es országgyűlési választásokon a nagykőrösi választópolgárok körülbelül 60 százaléka, a helyhatósági választáson pedig 34 százaléka járult az urnákhoz. Ez utóbbi adatot közelíti ugyan a vasárnapi referendumon mért 32,76 százalék, ez azonban kevés volt az érvényességhez.

Mivel a megyeváltásra vonatkozó kérdésre a voksolók 89 százaléka igennel válaszolt, a helyi képviselő-testület április végi ülésén napirendre veszi az ügyet, s valószínűleg „hiánypótlásként" csatolja a többségi véleményt az illetékes minisztériumnak. Ezzel megerősíti korábbi, Pest megyétől való elválását szorgalmazó indítványát, amelyről a végleges döntést a kormány, illetve az Országgyűlés hozza meg - tette hozzá a polgármester.

A Bács-Kiskunhoz való csatlakozásról Czira Szabolcs korábban azt közölte az MTI-vel, hogy sokak régi óhaja teljesülne, ha a település (egyben járási székhely) megyét váltana. Ennek fő oka, hogy Budapesttel közös közép-magyarországi régióhoz való besorolásuk miatt a szükségesnél lényegesen kevesebb uniós forráshoz jutnak hozzá. A munkahelyteremtés, illetve a pályázati esélyek szempontjából is jobban járna Nagykőrös - hangsúlyozta a polgármester. Szerinte a dél-alföldi régióba, például a Nagykőröstől csupán 15 kilométerre fekvő Kecskemétre sokkal szívesebben viszik a pénzüket a nyugati befektetők, mint a közép-magyarországi régió fővárostól távolabb eső területeire.

A polgármester szerint a vasárnapi helyi népszavazáson feltett második és harmadik kérdésre adott többségi "igenek" ellenére a munkahelyteremtésben, valamint a konzervgyár újraindításában csak az esetleges megyeváltás után tud lépni az önkormányzat, míg a segélyezési ügyeket illető terveket (negyedik kérdés) megvizsgálják. 

Forrás: MTI - delmagyar.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu