Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Iskola és óvoda kerül egyházi kézbe Kazincbarcikán
Az egyházak húsz évre veszik át az intézmények fenntartását

A Kazincbarcikai képviselő-testület tagjai két nevelési-oktatási intézmény egyházi fenntartásba történő átadásáról döntöttek április 27-én tartott ülésükön. A döntés értelmében a Kikelet Közi Tagóvoda épületét a Miskolci Görög Katolikus Apostoli Exarchátus, míg a Herman Ottó Tagiskolát a Tiszáninneni Református Egyházkerület kapja meg térítésmentes használatra augusztus 1-jétől 2031. július 31-ig.


Az épületek további működtetését illetően több egyház részéről is élénk érdeklődés mutatkozott, így az utóbbi hónapokban folyamatos egyeztetésekre került sor, hogy valamennyi körülmény és tény ismeretében a lehető legjobb döntést hozhassa meg a város képviselő-testülete.

A két kiválasztott egyház az ingatlanokat kizárólag közoktatási intézményként használhatja, vagyis abban nevelési-oktatási tevékenységet folytathat, így biztosítva az óvodás és iskoláskorú gyermekek nevelését bővítve az eddigi kazincbarcikai oktatási palettát.   

Mint Szitka Péter polgármester elmondta, a Református Egyház a most átvételre kerülő iskolaépületben szeptember 1-jétől szeretné beindítani az oktatást, először az 1-4. évfolyamon és felmenő rendszerben. Az érdeklődéstől függően évfolyamonként egy vagy két osztályt terveznek, míg a felső tagozatot évről-évre töltenék fel diákokkal.

Az egyház részére egy előzetes igényfelmérést már elkezdett önkormányzat. A szándéknyilatkozat kitöltését azoktól várják, akik a jövő tanévtől a református általános iskolaként működő intézménybe szeretnék járatni 1-2-3-4. évfolyamon tanuló gyermeküket -áll Kazincbarcika önkormányzatának közleményében.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu