Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Független sikerek az időközi választások hétvégéjén
Legtöbb helyen a járási hivatalvezetőnek kinevezett polgármesterek utódairól kellett dönteni
Kilenc polgármester- és egy önkormányzati képviselő-választást tartottak 2013. április 7-én országszerte. Ipolytarnócon, Jászszentlászlón, Jékén, Ostffyasszonyfán, Szelestén független polgármestert választottak, Szászfán a Roma Polgárjogi Mozgalom jelöltje lett a településvezető, míg Regölyben, Túristvándiban és Monoron a Fidesz jelöltjei szerezték meg a polgármesteri, illetve a képviselői posztot.

Ipolytarnóc

Bolyós Gáborné, a község eddigi, független alpolgármestere nyerte az időközi polgármester-választást a Nógrád megyei Ipolytarnócon - közölte a jegyző. Mészáros Zoltán elmondta: a független jelöltként indult Bolyós Gáborné 129, míg Donkó Vilmos, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) jelöltje 89 szavazatot kapott. A 381 választásra jogosult lakosból 218-an mentek el szavazni, három szavazat érvénytelen volt. Ipolytarnócon azért tartottak időközi választást, mert Szabó Tibor fideszes polgármester 2012. december 31-én lemondott.


Jászszentlászló

Nagy András független jelöltet választották meg a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászló polgármesterének - tájékoztatta Valentovics Beáta, a Helyi Választási Iroda vezetője az MTI-t. A választáson 64 százalékos volt a részvétel, a 2142 szavazásra jogosult lakos közül 1379 adta le szavazatát. Nagy András 869 szavazatot kapott, míg riválisára, a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum támogatásával indult Bálintné Bajnóczi Editre 501 érvényes voks érkezett. Az időközi választásra azért van szükség, mert Kiss Melinda (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum) korábbi polgármestert kinevezték a Kiskunmajsai Járási Hivatal vezetőjének, ezért 2013. január 30-i hatállyal polgármesteri tisztségéről lemondott, mert új állása összeférhetetlen korábbi megbízatásával.


Jéke 

A három független jelölt közül Kovács Józsefet választották meg polgármesternek Jékén - közölte a nem jogerős végeredményt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község jegyzője. Kovács Miklósné jegyző tájékoztatása szerint Kovács Józsefre 226, Dobos Tiborra 174, míg Gonda Mariannra 16 szavazat érkezett. Az 599 választásra jogosultból 424-en járultak a szavazóurnához, ebből 416 volt az érvényes szavazat. Kovács József korábban már betöltötte a polgármesteri tisztséget Jékén, függetlenként 2006 és 2010 között irányította a települést. A jegyző korábbi tájékoztatása szerint a régi-új polgármester társadalmi megbízatásban látja el majd feladatát. A Jékét eddig vezető Bogáti Jánost (független) a járási hivatal vezető-helyettesének választották meg, ezért összeférhetetlenség miatt január 30-án lemondott posztjáról.


Monor

Balogh Imre Ferenc, a Fidesz jelöltje kapta a legtöbb voksot a monori 1-es számú egyéni választókerületben tartott időközi képviselő választáson, így ő foglalhatja el a lemondás miatt megüresedett képviselői helyet - közölte a város jegyzője az MTI-vel. Urbán Hajnalka tájékoztatása szerint az érintett 1767 választópolgár közül 380-an mentek el szavazni, ami 21,5 százalékos részvételnek felel meg, egy voks érvénytelen volt. A három jelölt közül a legtöbb, 212 szavazatot Balogh Imre Ferenc kapta, megelőzve Bokros Tibort, a Jobbik jelöltjét, akinek 110 szavazatot sikerült szereznie. A harmadik helyen - 57 vokssal - az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje, Mikla László végzett - tette hozzá a jegyző. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a kerület korábbi képviselője, Husz Enikő Judit (Fidesz - KDNP) idén január 31-ei hatállyal lemondott tisztségéről. A több mint 18 ezer lelkes Monor képviselő-testületében a polgármesterrel együtt jelenleg tizenegyen dolgoznak, többségében a Fidesz-KDNP színeiben, hozzájuk csatlakozik majd Balogh Imre Ferenc.


Ostffyasszonyfa

Mihacsi Szabolcs Istvánt választották meg polgármesternek két független jelölt közül a Vas megyei Ostffyasszonyfán - közölte a helyi választási iroda vezetője. Farkas Gábor jegyző tájékoztatása szerint a 698 választásra jogosult közül 301-en járultak a szavazóurnához, 214 voksolt Mihacsi Szabolcs István 44 éves mezőgazdasági vállalkozóra, aki független jelöltként vállalta a megmérettetést és társadalmi megbízatású polgármesterként látja majd el feladatát. Ellenfele a szintén függetlenként induló Gregorich Ferenc Iván 86 szavazatot kapott. A leadott szavazatok közül 300 volt érvényes, egy érvénytelen, a választási részvétel 43 százalék volt. A 837 lakosú Ostffyasszonyfán azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi polgármestert, Gecse Józsefet - akit a 2010-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként választottak meg - kinevezték a Celldömöki Járási Hivatal vezetőjévé, ez a megbízatás pedig összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.


Regöly

Kövér István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Regölyben - közölte a helyi választási iroda vezetője. Budainé Vajk Ildikó elmondta: Kövér István 369, a független Makovics Erika Anna 130, a szintén független Jókai Jánosné 11 szavazatot kapott. A győztes, az önkormányzat jelenlegi Fidesz-KDNP-s alpolgármestere a voksok több mint 72 százalékát szerezte meg. A választáson 515-en vettek részt, öten érvénytelenül szavaztak. A 962 választásra jogosult 53,5 százaléka jelent meg az urnáknál. Az 1187 fős községben azért rendeztek az időközi választást, mert 2012. december 31-ével összeférhetetlenség miatt lemondott tisztéről Porga Ferenc (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester, aki január 1-jétől a tamási járási hivatal vezetője.


Szászfa

Kiss Zsoltot, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének jelöltjét választották meg Szászfa új polgármesterévé - tájékoztatta az MTI-t Szatmári Fruzsina megbízott jegyző, a voksok összeszámlálását követően. Hárman - köztük két független jelölt - indultak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármesteri posztjáért. A névjegyzékben szereplő 114 szászfai közül 90-en szavaztak, 47 voksot kapott Kiss Zsolt, Nevelős Árpád 43-at, míg Bernáth Ferencre senki nem szavazott. Az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi polgármester megromlott egészségi állapotára hivatkozva az elmúlt év decemberében lemondott tisztségéről.


Szeleste

Rozmán Róbert lett a Vas megyei Szeleste község polgármestere, akit négy független jelölt közül választottak meg - közölte az MTI-vel a település jegyzője. Feketéné Csajbi Lívia tájékoztatása szerint az 572 választásra jogosult közül 318-an adták le szavazatukat, amelyből 316 volt érvényes, kettő pedig érvénytelen. A polgármesterré választott Rozmán József 185 szavazatot kapott, riválisai közül Balaskó Miklós Istvánra 28-an, Kuti Józsefre 70-en, Németh Károlyra pedig 33-an voksoltak. Az új polgármester társadalmi megbízatásban látja el feladatát. A községben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi polgármestert, Galántai Györgyöt, aki főállású polgármestere volt a községnek, a Sárvári Járási Hivatal Vezetőjévé nevezték ki, ezért lemondott.


Túristvándi

A Fidesz és a Nemzeti Fórum Egyesület támogatásával indult Lakatos Tibor kapta a legtöbb szavazatot az időközi polgármester-választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Túristvándiban - mondta a település jegyzője. Szabó József elmondta: az előzetes eredmények szerint Lakatos Tibor 292 szavazatot szerzett, Bolla István és Bóné László független jelöltek 111, illetve 17 szavazatot gyűjtöttek össze. Az 575 választóból 425-en adták le szavazataikat, az érvényes voksok száma 420 volt. Túristvándiban azért kellett a választást megtartani, mert Lakatosné Sira Magdolna (Fidesz-KDNP) eddigi polgármestert 2013. január 1-jével a fehérgyarmati járási hivatal vezetőjének nevezték ki, ezért lemondott posztjáról.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu