Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ismét megnyílik az első balatoni hal- és termelői piac
Gyenesdiáson nyolc pavilonban és 30 nyitott árusítóhelyen, jelképes asztalpénzért kínálhatják termékeiket az őstermelők

Kibővített és a helyi kistermelőkre alapozott kínálattal már a harmadik szezonját kezdi meg 2013. április 6-án az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiáson - mondta Gál Lajos, a település polgármestere. Hozzátette: a piac legfőbb vonzerejét a balatoni hal jelenti, az idei év egyik újításaként a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. pavilonjában friss halat is kínálnak majd.


A tógazda az előre meghirdetett fogásnapokon a halászhajóiról hozza az élő halat, amit jégtálcán árusítanak, de a megújult halsütödében frissen elkészített balatoni halat is lehet venni. A termelői piacon 8 faházban kialakított pavilonban és 30 nyitott árusítóhelyen jelképes, bruttó 100 forintos asztalpénz fejében kínálhatják termékeiket az őstermelők.

„Nagy erőfeszítéseket kell tenni évről-évre azért, hogy megnyerjük a rossz vásárlói szokásokkal rendelkező embereket" - fogalmazott a polgármester, és fontosnak nevezte, hogy a helyi termék megszokottá váljon. Tavaly 155 ezer turista fordult meg a település strandján, akik az idegenforgalmi szezonban a helyi családok mellett a vevőkört adják. 

A folyamatos kínálat biztosítása érdekében több mint száz helyi és Zala megyei termelővel vették fel a kapcsolatot, az eladóhelyek számát igény szerint növelni tudják - mondta Kőhalmi Balázs piacfelügyelő. Tájékoztatása szerint a strand és a vasútállomás melletti, néhány száz négyzetméteres területen található piactéren az idén folyamatos sátorfedést biztosítanak. 

A polgármester emlékeztetett: a Balaton-parti település turisztikai egyesülete az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében csaknem 15 millió forint uniós támogatással hozta létre az üdülőrégió és a Balaton első hal- és termelői piacát, amely az önkormányzati önrésszel kiegészítve összesen 23 millió forintos beruházást jelentett.

Az egyedülálló termelői piac kínálatában szezonálisan, napi nyitva tartással a balatoni halak mellett nyers és sült mangalicatermékek, sajtok, tejtermékek, bio zöldségek, és gyümölcsök, juh termékek, langallo, kürtőskalács, bor és pálinka szerepelnek, de kézművesek és iparművészek is kínálják portékáikat. 

A fő vásárnap szombatonként lesz, amikor a piac délután 14-től este 8 óráig tart nyitva. További újítás, hogy a piac pünkösdtől az őszi szüretig hétköznapokon is folyamatosan nyitva tart, illetve tematikus hétvégi vásárnapokkal, játszóházzal és kézműves foglalkozással várják a látogatókat.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu